Στ. Μιχαηλίδης σε Υφυπουργό Υγείας: Αυτή είναι η κατάσταση στην πρώην Παθολογική

Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 23/10/2023 - 16:23

Στη δημοσιοποίηση εικόνων και βίντεο από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτήριο που στέγαζε την Παθολογική Κλινική στο Νοσοκομείο Χίου, το οποίο εκκενώθηκε πριν από 7 χρόνια, χωρίς μέχρι τώρα να έχει προχωρήσει η διαδικασία επισκευής του, δίνει ο Βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ, Σταύρος Μιχαηλίδης, σε συνέχεια ερώτησης που κατέθεσε στον Υπουργείο Υγείας, με αφορμή και την απάντηση που έλαβε από τον υφυπουργό κο Θεμιστοκλέους.

Σε σημείωμά του αναφέρει:

"Οι επισυναπτόμενες φωτογραφίες κατατέθηκαν στα πρακτικά της Βουλής και παραδόθηκαν στον yφυπουργό Υγείας κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που διεξήχθη με πρωτοβουλία μου την περασμένη Παρασκευή 20-10-2023 στην Βουλή. Ο υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας σε όσα κατέθεσα για την διαχείριση, για την κακοδιοίκηση του Νοσοκομείου Χίου, όπως επίσης για την οικτρή κατάσταση που βρίσκεται η π. παθολογική κλινική μετά από 7 χρόνια από το κλείσιμό της με εξασφαλισμένη από δωρητή την δαπάνη για την μελέτη αποκατάστασης και ενώ υφίσταται τόσο μεγάλη πίεση το νοσοκομείο από έλλειψη ζωτικού χώρου για την κάλυψη των αναγκών του. Ο κ. Θεμιστοκλέους κάλυψε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί και αλαζονικά συνέστησε προσφυγή στον εισαγγελέα απεκδυόμενος των πολιτικών ευθυνών του. Παρακαλώ για την δημοσίευσή τους για την ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Σε συνέχεια του φωτογραφικού υλικού που σας διαβίβασα πριν λίγα λεπτά, σας προωθώ και σχετικό πρόσφατο video με εικόνες από την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η π. παθολογική. Ο κ. Θεμιστοκλέους κάλυψε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί και αλαζονικά συνέστησε προσφυγή στον εισαγγελέα απεκδυόμενος των πολιτικών ευθυνών του. Παρακαλώ για τη δημοσίευσή του για την ενημέρωση της κοινής γνώμης."

https://drive.google.com/file/d/1EnLn1PVvCdDouVQOomh8VyPSVS2dgPFm/view?usp=sharing

Σχετικά Άρθρα