Στα 50.000 ευρώ ο λογαριασμός για το Μεσαιωνικό... πανηγύρι

Καταψήφισε την πρόσθετη χρηματοδότηση ο Περιφερειακός Σύμβουλος της ΛΑΣ, Γ. Αμπαζής
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 30/08/2022 - 13:04

Ανεβαίνει ο... λογαριασμός για το 1ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Χίου, που διοργανώνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο νησί μας, το διάστημα 3 με 5 Σεπτεμβρίου, διοργάνωση στην οποία η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, έχει αντιταχθεί, διαφωνώντας και με τη φιλοσοφία της αλλά και με το κόστος της.

Για το τελευταίο, ο περιφερειακός σύμβουλος, Γιώργος Αμπαζής, επισημαίνει σε δηλώσεις του ότι εκτός της αρχικής απόφασης για διάθεση ποσού 36.936€, από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την οργάνωση και εκτέλεση της παραγωγής, στις 25 Αυγούστου, στην τελευταία της συνεδρίαση η επιτροπή – πάλι εκτός ημερησίας διατάξεως – ενέκρινε δαπάνες 12.920 ευρώ για τη διαμονή των συντελεστών του φεστιβάλ αλλά και για τη φιλοξενία δημοσιογράφων.

Συνολικά -μέχρι τώρα- έχουν εγκριθεί 49.856 ευρώ, για ένα διήμερο δράσεων αφού η συναυλία Αρβανιτάκη «κόλλησε» στο φεστιβάλ, στην πορεία, μιας και αρχικά είχε προγραμματιστεί τέλος Ιουλίου και είχε ξεχωριστό προϋπολογισμό.

Μάλιστα κατά τον κο Αμπαζή, δεν είναι βέβαιο ότι με τις νέες χρηματοδοτήσεις "κλείνει ο λογαριασμός" του φεστιβάλ, αφού όπως είπε, ρώτησε σχετικά τον περιφερειάρχη και η απάντηση που έλαβε ήταν ότι πρόκειται για "διαδικασία εν εξελίξει".

 

Σχετικά Άρθρα