Σταμάτης Κάρμαντζης: Ο Δήμαρχος Χίου που θα μας… αλλάξει τα φώτα!

Πέμ, 28/07/2022 - 21:53

Το θα μας… αλλάξει τα φώτα, αλλιώς το εννοούμε στην λαϊκή ρήμα, αλλά εδώ κυριολεκτούμε. Ο παρών Δήμαρχος θα μας αλλάξει τα φώτα και αυτό θα έχει τεράστιες θετικές επιπτώσεις στην πόλη αλλά και στην τσέπη μας.

Βεβαίως έχουμε τονίσει επανειλημμένως και μακάρι να το καταλάβαιναν αυτό όλοι (από την ποιότητα της Αντιπολίτευσης, θα χρειαστούμε μερικές… δεκαετίες ακόμα).

Αυτό που επιτυγχάνει μια δημοτική αρχή είναι συλλογική επιτυχία. Όπως δεν μπορεί να υποβαθμιστεί η ρόλος του Δημάρχου, που εκτελεί ένα έργο, έτσι δεν πρέπει να υποβαθμίζεται και η προσπάθεια προηγούμενων δημοτικών αρχών, που σχεδίασαν και έβαλαν τις βάσεις υλοποίησης.

Αναφερόμαστε στο γεγονός ότι την ερχόμενη Τρίτη στις 12 το μεσημέρι, σύμφωνα με τον σχετικό προγραμματισμό, που εξαγγέλθηκε, θα υπογραφεί στον Δήμο Χίου από τον Σταμάτη Κάρμαντζη η σύμβαση του έργου ηλεκτροφωτισμού, ύψους 8.700.000 ευρώ.

Τι σημαίνει αυτό;

Ας το δούμε με αριθμούς για να καταλάβουμε το μέγεθος του εγχειρήματος.

Αρχίζει ένα έργο που ξεκινά τον Αύγουστο και ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο.

Τι θα περιλαμβάνει;

Αλλαγή 17.500 φωτιστικών, που από πυρακτώσεως γίνονται λέντ.

Ο ανάδοχος δεν θα αλλάξει μόνο τα φωτιστικά, αλλά θα φροντίζει και για την συντήρηση τους.

Μας αρέσουν τα… νούμερα;

Έως 200.000 ευρώ το χρόνο δαπανούσε ο Δήμος, δηλαδή τα πληρώναμε εμείς, για ανταλλακτικά και εργατοτεχνικό.

Ο ανάδοχος για 12 χρόνια, υποχρεούται να συντηρεί το νέο δίκτυο, που θα «βλέπει» πλέον ηλεκτρονικά και να αλλάξει τα καμένα φωτιστικά εντός 72 ωρών το πολύ.

Ο φωτισμός, αν μετρηθεί η ένταση του, από το 2 για παράδειγμα θα φτάσει το 10!

Μα θα πεί κανείς. Θα πληρώσουμε 8.700.000 ευρώ.

Λάθος. Δεν θα πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ.

Η απόσβεση θα γίνεται ετησίως με ποσό 500-600.000 ευρώ, αφού οι δημοτικές υπηρεσίες είχαν υπολογίσει ότι για ΔΕΗ και ανταλλακτικά θέλαμε πάνω από 1.000.000 ευρώ τον χρόνο, χώρια το εργατοτεχνικό προσωπικό και τον κακής ποιότητας, σχεδόν σκοτάδι, φωτισμό.

Αυτά σε γενικές γραμμές.

Γιατί το υπογραμμίζουμε;

Γιατί όλες οι μέρες δεν είναι ίδιες. Την ερχόμενη Τρίτη ο Δήμαρχος Χίου δεν θα υπογράψει εκ μέρους των δημοτών μια οποιαδήποτε σύμβαση, αλλά αυτή που θα μας αλλάξει τα φώτα.

Κυριολεκτικά…

Σχετικά Άρθρα