Χίος, Δευτέρα 22 Ιουλίου

Στη Μασσαλία ο Δήμαρχος Χίου για το προσφυγικό-μεταναστευτικό

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 12/06/2019 - 12:43

Στη Μασσαλία βρίσκεται ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, προκειμένου να μιλήσει σε μεσογειακή σύσκεψη με αντικείμενο το μεταναστευτικό και κυρίως τις επιπτώσεις του στις τοπικές κοινωνίες.

«Αντικείμενο της σύσκεψης είναι να δούμε τις επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες των υπουργικών-εθνικών αποφάσεων για την διαχείριση του μεταναστευτικού, που στην Χίο το έχουμε βιώσει έντονα», ανέφερε ο δήμαρχος Χίου.

Ο Μανώλης Βουρνούς θα μιλήσει στους δημάρχους μεσογειακών χωρών, που έχουν υποστεί τις συνέπειες του μεταναστευτικού, τονίζοντας τις επιπτώσεις του στον τομέα του περιβάλλοντος, αλλά και του νερού, με παράδειγμα τη Χίο, που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, είναι ένας πολύ μικρός τόπος σε σχέση με τα μεγέθη των άλλων πόλεων, αλλά με επιπτώσεις από τις προσφυγικές - μεταναστευτικές ροές, κάποιες φορές, μη διαχειρίσιμες.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 21/07/2019 - 07:04

Σε αποστρατεία οδηγείται σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η ιστοσελίδα "Στο νησί" της Λέσβου, η Γενική Επιθεωρήτρια αλλοδαπών και προστασίας συνόρων, η πρώτη γυναίκα αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας καταργείται στην ανώτατη ηγεσία της ΕΛΑΣ η θέση του Επιθεωρητή αλλοδαπών και προστασίας συνόρων και αυτό οδηγεί στην απομάκρυνση της από την ΕΛ.ΑΣ. Η «Ζαχαρούλα της αστυνομίας» όπως έγινε γνωστή ήταν μια γυναίκα Αστυνομικός που τίμησε όσο λίγοι τη θέση και τα καθήκοντα που της είχαν ανατεθεί. Αυστηρή όταν έπρεπε και βαθειά ανθρώπινη η κ. Τσιριγώτη συνέτεινε όσο λίγοι στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης τον Οκτώβριο – Νοέμβριο του 2015 στα νησιά εμπνέοντας τους υφισταμένους και τους εθελοντές και οδηγώντας στο άδειασμα της πόλης από δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που είχαν εγκλωβιστεί στο νησί.

Η κ. Τσιριγώτη γνώστρια του αντικειμένου της διαχείρισης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών όσο λίγοι στην Ελλάδα θα λείψει από την Ελληνική Αστυνομία αλλά θα λείψει με τις γνώσεις της και από τα νησιά μας.