Στην αντεπίθεση, κατά Δημάρχου, ο Μ. Βουρνούς για ανταποδοτικά και προϋπολογισμό

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 23/12/2020 - 14:29

Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα για το θέμα των ανταποδοτικών τελών φωτισμού - καθαριότητας ο επικεφαλής της "Πρωτοβουλίας", Μανώλης Βουρνούς, μετά τα χθεσινά πυρά του Δημάρχου, Στ. Κάρμαντζη στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ύστερα από την ακύρωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

«Ο Δήμαρχος επεδίωξε την ακύρωση της απόφασης, με δική του ευθύνη καθυστερεί η ψήφιση του προϋπολογισμού, εκείνος επιλέγει να εισπράττει περισσότερα τέλη και να τα ξοδεύει αλόγιστα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Βουρνούς, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην «Αλήθεια».

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σε παρέμβασή του στο Ραδιόφωνο της «Αλήθεια» ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Χάρης Μπουρνιάς, σημείωσε ότι η απόφαση για τα ανταποδοτικά -που στηρίχθηκε στην πρόταση παρατάξεων της αντιπολίτευσης- ακυρώθηκε διότι δεν είχε εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας, κάτι που δεν αποδέχθηκε ο κος Βουρνούς λέγοντας ότι θα ακολουθήσει προσφυγή τους σε Β/βάθμιο όργανο και στην προκειμένη περίπτωση στην επιτροπή του άρθρου 152.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η εκκρεμότητα λήψης οριστικής απόφασης για τα ανταποδοτικά και κατ’ επέκταση του δημοτικού προϋπολογισμού για το 2021 παραμένει, με τον πρώην Δήμαρχο να υποβαθμίζει τις συνέπειες, λέγοντας ότι και σε παρελθόντα έτη είχε ψηφιστεί προϋπολογισμός μέσα στον Ιανουάριο, λέγοντας ότι ο δήμαρχος ή δεν ξέρει ή θέλει σκόπιμα να σπείρει πανικό.  

«Αν φοβόταν, τότε δεν θα έπρεπε να ζητήσει την ακύρωση της απόφασης από την Αποκεντρωμένη», ανέφερε χαρακτηριστικά, επιμένοντας στην άποψή τους ότι το 2021 θα εισπραχθούν μεγάλα ποσά για τα ανταποδοτικά (συμπεριλαμβανομένων και αναδρομικών για το 2020 από τα επιπλέον τ.μ.), οπότε υπάρχουν περιθώρια για περεταίρω μείωσή τους.

«Εμείς ζητάμε να επιβαρυνθούν λιγότερο οι δημότες και η δημοτική αρχή να κάνει συνετή διαχείριση των χρημάτων και όχι να κάνει 200 προσλήψεις με συμβάσεις στην καθαριότητα εκτός ΑΣΕΠ», κατέληξε ο κος Βουρνούς.

oi_energeies_tis_dimotikis_arhis_kathysteroyn_tin_psifisi_toy_proypologismoy

Σχετικά Άρθρα