Στην αντεπίθεση ο Δήμαρχος για τις απαντήσεις στην αντιπολίτευση

"18 μήνες κάνουν πάρτι λαϊκισμού και δημαγωγίας στο δημοτικό συμβούλιο", δήλωσε στο Ράδιο "Αλήθεια"
Ακούστε το ηχιτικό
Πέμ, 01/04/2021 - 15:25
Ηχητικό απόσπασμα: 

Γραπτώς,  μέχρι νεωτέρας, θα απαντά ο Δήμαρχος Χίου στα ερωτήματα που τίθενται από συμβούλους της αντιπολίτευσης στο πλαίσιο των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, θεωρώντας ότι πλέον γίνεται κατάχρηση του χρόνου για αυτό το σκοπό, καταγγέλλοντας «πάρτι λαϊκισμού και δημαγωγίας».

«Αντί για μια ώρα  που λέει ο κανονισμός εδώ και 18 μήνες φτάσαμε να συζητάμε στο δημοτικό συμβούλιο επί ερωτήσεων για  4 και 5 ώρες », τόνισε σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Αλήθεια» ο Στ. Κάρμαντζης κατηγορώντας τις παρατάξεις ότι δεν ενδιαφέρονται για την ουσία αλλά κινούνται με γνώμονα τη δημιουργία εντυπώσεων.

Ως παράδειγμα γι’αυτό παρουσίασε ερωτήσεις που γίνονται για τη λειτουργία δημοτικών οργανισμών και εταιρειών, παρόλο που οι αντιπολιτεύσεις μπορούν να ασκούν έλεγχο στο πλαίσιο των Διοικητικών Συμβουλίων τους, στα οποία συμμετέχουν

Το θέμα που προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου στη χθεσινή συνεδρίαση, ήταν η διαχείριση των κονδυλίων για την covid 19  σε συνδυασμό με τις προσλήψεις που γίνονται.

Επ’αυτού ανέφερε ότι πριν από 5 με 6 μήνες δόθηκε συνέντευξη με την παρουσίαση στοιχείων -δεσμεύτηκε ότι θα επαναλάβει κάτι ανάλογο το επόμενο διάστημα- ενώ σημείωσε ότι χάρη στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής εξασφαλίστηκαν τα ποσά που «με χρηστή διοίκηση ο δήμος διαθέτει γι’ αυτό το σκοπό».

Επανέλαβε τη δυνατότητα που έχουν οι αντιπολιτεύσεις να προσφύγουν αν θεωρούν ότι κάτι δεν γίνεται σωστά, ωστόσο υπεραμύνθηκε της διαχείρισής τους λέγοντας ότι ακολουθούν την νόμιμη οδό και μάλιστα ενώ θα μπορούσαν να μην ανακοινώνουν τις επικείμενες προσλήψεις εκείνοι κάνουν προκηρύξεις.

«Ο καημός τους είναι ότι δουλεύουν κάποιοι άνθρωποι», σχολίασε και σημείωσε ότι πρέπει η αντιπολίτευση πρέπει να σεβαστεί το δικαίωμά τους να διοικήσουν.

«Θέλουμε να λειτουργεί ουσιαστικά το δημοτικό συμβούλιο. Αν υπάρχει σύνεση και επικρατήσει η λογική από την αντιπολίτευση τότε θα επανεξετάσουμε το θέμα των απαντήσεων», κατέληξε ο Δήμαρχος.

Σχετικά Άρθρα