Χίος, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

Στην ενεργειακή αναβάθμιση και ο Οίκος Χίου Διδασκάλου

Παρ, 05/04/2019 - 17:36

Συνάντηση με τον Σύλλογο Διδασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου είχε σήμερα ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς στο Δημαρχείο. Αφορμή της συνάντησης αποτέλεσε το αίτημα του Συλλόγου για συμπερίληψη του ακινήτου  «Οίκου Χίου Διδασκάλων» στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για ενεργειακή αναβάθμιση και βελτίωση της προσβασιμότητας.

Το κτίριο, που ανήκει στον Σύλλογο, βρίσκεται σε μια νευραλγική θέση με συμβολικό χαρακτήρα για την πόλη. Εκτός από την λειτουργία του οίκου διδασκάλων, χρησιμοποιείται ως χώρος φιλοξενίας μεγάλου αριθμού δημόσιων εκδηλώσεων.

Ο Δήμαρχος, κρίνοντας ότι η πρόταση ανταποκρίνεται το πλαίσιο και τους όρους του προγράμματος ΒΑΑ, δεσμεύτηκε ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα γίνει η μελέτη ώστε να επιτύχουμε έγκαιρα την ένταξη του.

Υπενθυμίζεται, ότι τα έργα του προγράμματος για ανάπλαση του αστικού κέντρου της πόλης, έχουν ήδη ξεκινήσει να υλοποιούνται με αναπλάσεις μεγάλων δημοσίων χώρων.

 

Σχετικά Άρθρα

Τους ενισχύουν με δύναμη... μηδέν
Παρ, 20/09/2019 - 23:39

Τ ποτήρι φαίνεται να ξεχείλισε για τους Αστυνομικούς στα νησιά του Αιγαίου, που ενώ προφανώς περίμεναν ενισχύσεις ειδικά για το προσφυγικό τους ενισχύουν με... μηδενική δύναμη.

Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω διαμαρτυρία των Αστυνομικών Ενώσεων Λέσβου, Χίου και Σάμου: 

'Οι Ενώσεις μας μετά την από 20/09/2019 απόφαση του Κατωτέρου Συμβουλίου Μεταθέσεων, να ενισχύσει τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της ΓΕ.Π.Α.Δ. Βορείου Αιγαίου με τον εξωπραγματικό αριθμό  μηδέν (0), αγνοώντας παντελώς τις ανάγκες μας σε έμψυχο δυναμικό αλλά και αυτές των πολιτών για ουσιαστική αστυνόμευση σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου που επί σειρά ετών μαστίζονται από το μεταναστευτικό-προσφυγικό, δείχνοντάς μας με αυτόν τον τρόπο την απαξίωση της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας για τα όσα δεινά ζούμε ως αστυνομικοί αλλά και ως πολίτες, μας αναγκάζει να «κατεβάσουμε ρολά». Οι αντοχές μας τελείωσαν. Το φιλότιμό μας εξαντλήθηκε. Η κοροϊδία φτάνει.                             

Ο αγώνας για εμάς τώρα ξεκινάει."

 

 

 

Γ