Στην κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα και οι Χιώτες ναυτικοί

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΗ Η ΠΕΣ ΝΑΤ ΧΙΟΥ
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 16/09/2021 - 14:22

Στην Πανελλαδική κινητοποίηση των Συνταξιούχων που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτώβρη στην Αθήνα θα συμμετάσχει και αντιπροσωπεία της ΠΕΣ-ΝΑΤ ΧΙΟΥ.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του στο Ράδιο "Α" ο Πρόεδρος της Ένωσης, Στέλιος Κουμπιάς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απόμαχοι του κύματος είναι πολλά και συσσωρευμένα, αφού κατά τη διάρκεια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης οι συντάξεις τους περικόπησαν σε βαθμό τέτοιο, που πλέον συγκεκριμένες ομάδες, όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι, δεν μπορούν να ζήσουν με συντάξεις πείνας των 320 και 350 ευρώ. 

Ο κος Κουμπιάς έθιξε και το ζήτημα της απόδοσης των οφειλόμενων αναδρομικών.

"Διεκδικούμε όσα αδίκως μας έχουν αφαιρεθεί, με τη δουλειά μας τα έχουμε πληρώσει και σήμερα είναι αναγκαία να ζήσουμε με βάση τις πραγματικές ανάγκες", ανέφερε.

Σε τοπικό επίπεδο επανέρχονται και στο θέμα επαναλειτουργίας του Οίκου Ναύτη, με την παρουσία γιατρού για συνταγογράφηση φαρμάκων, κάτι που διεκόπη, λόγω αυξημένων αναγκών του νοσοκομείου, σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας.

"Ζητάμε να τηρήσουν όσα μας είχαν υποσχεθεί για την παρουσία γιατρού, όταν αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί τμήμα του Οίκου Ναύτη για στεγαστικές ανάγκες της ΑΕΝ Μηχανικών", τόνισε ο κος Κουμπιάς, λέγοντας ότι το επόμενο διάστημα θα θέσουν επιτακτικά το ζήτημα στους ιθύνοντες.

Ακολουθεί τμήμα της ανακοίνωσης που εξέδωσε για το θέμα της κινητοποίησης της 8ης Οκτωβρίου η ΠΕΣ ΝΑΤ, με την οποία καλεί όσους Χιώτες ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της:

"Καμιά επανάπαυση, μας τσάκισαν τα δικαιώματα την περίοδο της κρίσης που οι επιχειρηματικοί όμιλοι δημιούργησαν, τώρα συνεχίζουν στο όνομα της λεγόμενης ανάπτυξης στον ίδιο δρόμο. Όλοι οι νόμοι που ψηφίσθηκαν αυτό το διάστημα χειροτερεύουν τη θέση των συνταξιούχων, των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων σε όλα τους τα δικαιώματα, στην εργασία, τα ωράρια, την Κοινωνική Ασφάλιση, το δικαίωμα στις κινητοποιήσεις, όλα παραδίδονται στις ορέξεις της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο πρόσφατος νόμος που ψηφίσθηκε για την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης μας αφορά όλους, ο λεγόμενος προσωπικός κουμπαράς των νέων θα πηγαίνει στις ανάγκες του χρηματιστηριακού τζόγου, οι επικουρικές των παλιών συνταξιούχων θα περικοπούν ή θα καταργηθούν.

Απορρίπτουμε την προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι οι ανατιμήσεις των προϊόντων αποτελούν πρόσκαιρη στρέβλωση της οικονομίας, αφού η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του κεφαλαίου εξασφαλίζεται και μέσω της ανατίμησης των προϊόντων ως βασικό στοιχείο μείωσης της τιμής της εργατικής δύναμης.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, κανένας δεν μπορεί να μας σταματήσει και να μας αγνοήσει.

Η πανδημία για εμάς δεν σημαίνει αμνησία, δεν ξεχνάμε και διεκδικούμε ό,τι μας έχει αδίκως αφαιρεθεί.

Η φωνή μας θα ακούγεται και θα δυναμώνει. Δεν θα μπορέσουν όσο κι αν προσπαθούν να μας επιβάλουν "άκρα του τάφου σιωπή", τόσο η κυβέρνηση, όσο κι εκείνοι που για λογαριασμό της αποκλείουν τις αγωνιστικές φωνές των συνταξιούχων από τις εκπομπές και τις πένες του Τύπου τους, απ’ όπου μοιράζουν αυξήσεις και αναδρομικά στους συνταξιούχους περισσότερα από την κυβέρνηση(!!!!).

Που έχουν το θράσος και δεν διστάζουν να φορτώνουν στους πατεράδες και στους παππούδες της νέας γενιάς τις ευθύνες που οι ίδιοι έχουν για τα προβλήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Με βάση αυτές τις διεκδικήσεις όλοι οι συνταξιούχοι από όλη την χώρα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, δίνουμε το αγωνιστικό μας «παρών» συμμετέχοντας μαζικά -αγωνιστικά, στην πανελλαδική μας συγκέντρωση στην Αθήνα και την πορεία στο μέγαρο Μαξίμου, στον Πρωθυπουργό, παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση μπορούν να επικοινωνήσουν με το σωματείο μας στο τηλέφωνο 22710 27162, Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή από 10:00 πμ ~ 12:00 πμ.".

alla_perimename_apo_ton_prothypoyrgo_kai_alla_eidame

Σχετικά Άρθρα