Στην πατρίδα μας πλέον δεν έχουμε πλοία αλλά… διαστημόπλοια

Στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV o Ηλίας Γ. Μπίσιας, Διευθυντής σύνταξης των Ναυτικών Χρονικών, διδάσκων στο Τμήμα ναυτιλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 29/01/2023 - 20:13

Είναι από τους ανθρώπους που γνωρίζουν την ναυτιλία εδώ και πολλές… γενιές, με την έννοια ότι το έντυπο και όχι μόνο που διευθύνει, πλησιάζει ένα αιώνα εκδοτικής προσπάθειας και εξειδικευμένης επιτυχούς ενημέρωσης στον τομέα της Ναυτιλίας.

Αναφερόμαστε στον Ηλία Γ. Μπίσια, Διευθυντή σύνταξης των Ναυτικών Χρονικών και διδάσκοντα στο Τμήμα ναυτιλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο νησί μας, που την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 στην Αλήθεια ΤV είναι ο καλεσμένος του Γιάννη Τζούμα στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως».

Τυπικά… Δικηγόρος ο Ηλίας Γ. Μπίσιας βρέθηκε στα 25 του χρόνια να… καπετανεύει το πιο ιστορικό έντυπο στον χώρο της ναυτιλίας, με μεράκι την διδαχή στις Πανεπιστημιακές αίθουσες θεμάτων ναυτιλίας, που τα ζεί χρόνια από τα μέσα, ακριβώς από τα… Μέσα ενημέρωσης, που γνωρίζουν την βαριά αυτή βιομηχανίας της χώρας.

Αισιόδοξος ότι επιτέλους η πολιτική ηγεσία της χώρας αντιλαμβάνεται σήμερα την συνεισφορά της ναυτιλίας στο οικονομικό γίγνεσθαι, με άποψη για την εθνική στρατηγική που επιβάλλεται στον χώρο της ναυτικής παιδείας, ερωτευμένος με την Χίο και την χιώτικη ναυτοσύνη εφοπλισμού και ναυτεργασίας, καταθέτει τις απόψεις του, που δεν έχουν μόνο βαρύνουσα επιστημονική σημασία.

Έχουν και την πρακτική τους αξία από έναν γνώστη της ναυτιλιακής μας πραγματικότητας, που υποστηρίζει με επιχειρήματα ότι οι Έλληνες δεν είναι μόνο πρώτοι στην θάλασσα είναι και οι καλύτεροι, χαρακτηρίζοντας τα σημερινά πλοία ως… διαστημόπλοια.

aytoprosopos_ilias_mpisias

Σχετικά Άρθρα