Χίος, Σάββατο 20 Απριλίου

Στήριξη πλαισίου για το Προσφυγικό και την Υγεία στα νησιά του Β. Αιγαίου

Ανακοίνωση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Α.μεΑ. Βορείου Αιγαίου
Τετ, 13/02/2019 - 15:09

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Α.μεΑ. Βορείου Αιγαίου, στηρίζει το κοινό πλαίσιο για το προσφυγικό, των φορέων της Σάμου και του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ και καλούμε τα διοικητικά στελέχη των φορέων - μελών μας να στηρίξουν με αποφάσεις, το συγκεκριμένο πλαίσιο.

Τα ΑμεΑ στέκονται απέναντι στους πολέμους που παράγουν εκτός από το θάνατο, προσφυγιά και αναπήρους.

Η κατάσταση αυτή στα νησιά μας πρέπει να σταματήσει, τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για το ντόπιο πληθυσμό. Μόνη λύση που δίνει απάντηση είναι εδώ και τώρα να κλείσουν τα hotspot, ο απεγκλωβισμός χιλιάδων ανθρώπων, κόντρα στις αποφάσεις εγκλωβισμού τους (Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, που στηρίζουν οι κυβερνήσεις), ώστε άντρες γυναίκες παιδιά να μην συνεχίσουν να στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες.

Ειδική μέριμνα για τα ΑμεΑ θύματα των πολέμων, ειδικά για τα θέματα της υγείας, η κατάσταση αντικειμενικά μέσα σε αυτές τις συνθήκες επιδεινώνεται για όλους και ακόμα περισσότερο για τα ΑμεΑ.

Όπως δεν ανεχόμαστε τη μούχλα, τα τρωκτικά και την υγρασία στα κτίρια των Ειδικών Σχολείων στο Αιγαίο, που εξακολουθούν να υπάρχουν, έτσι δεν ανεχόμαστε να ζουν σε αυτές τις συνθήκες συνάνθρωποί μας.

Απαιτούμε την πλήρη κάλυψη των νοσοκομείων των νησιών με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και με βάση τις ανάγκες του κάθε νησιού.                

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 20/04/2019 - 11:24

Θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου θέτει ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Σε δηλώσεις του στα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο Ακάρ υπέδειξε ότι η στρατικοποίηση των νησιών που πρέπει να παραμένουν αποστρατικοποιημένα συνιστά ξεκάθαρη παραβίαση των Διεθνών Συνθηκών και Συμβάσεων. 

«Από τον Έλληνα ομόλογό μου στα πλαίσια των ειλικρινών σχέσεών μας περιμένω να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και για αυτό το ζήτημα» τόνισε.

Οι δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ μεταδόθηκαν ως έκτακτη είδηση στα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και έρχονται λίγες μόλις ημέρες έπειτα τη συνέντευξη του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, ο οποίος δήλωσε ότι «οι διεκδικήσεις της Τουρκίας παραμένουν στο ακέραιο και αυτό έχει να κάνει με λόγους εσωτερικής πολιτικής λόγω της παρουσίας ακροδεξιού κόμματος στην κυβέρνηση».

Πηγή: http://www.skai.gr