Στήριξη της ΠΕΣ ΝΑΤ για γιατρό στον Οίκο Ναύτου

Δευ, 18/04/2022 - 10:52

Διευρύνεται το μέτωπο στήριξης του αιτήματος για γιατρό στον Οίκο Ναύτου.

Σ'αυτό προστίθεται οι παρακάτω ανακοινώσεις της Ν.Ε. Χίου του ΚΚΕ, του ΚΙΝΑΛ Χίου και του Εργατικού Κέντρου Χίου:

"Το ΚΚΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα της ΠΕΣ ΝΑΤ στη Χίο απέναντι στις υποσχέσεις και τον εμπαιγμό

Το ΚΚΕ στέκεται σταθερά στο πλευρό των Συνταξιούχων Ναυτικών. Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των Σωματείων ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου, των Συνταξιούχων Ναυτικών του Βροντάδου και της Συκιάδας για τη στελέχωση με μόνιμους γιατρούς στον πρώην Οίκο Ναύτου Χίου.

Οι εκάστοτε ψεύτικες υποσχέσεις πότε της ΝΔ και πότε του ΣΥΡΙΖΑ, για την υλοποίηση αυτού του αιτήματος, χρονίζουν και κρατούν χιλιάδες εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτικούς και τις οικογένειές τους σε ομηρεία. Είναι απαράδεκτο, από το Σεπτέμβρη του 2021 που το ΚΚΕ είχε και πάλι αναδείξει το συγκεκριμένο θέμα στη Βουλή, να βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο!

Οι συνταξιούχοι Ναυτικοί ζητούν το αυτονόητο και μάλιστα σε συνθήκες που η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο νησί είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, είναι ανάγκη να είναι πλήρης με κάλυψη των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων στην υγεία."

Από την πείρα τους, φαίνεται πως δεν μπορούν να έχουν καμιά εμπιστοσύνη στα Κόμματα που κυβέρνησαν και υλοποίησαν κατά γράμμα την πολιτική της υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας. Αυτή η πείρα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι για τα προβλήματα μόνος δρόμος είναι αυτός της κλιμάκωσης του αγώνα τους. Το ΚΚΕ θα βρίσκεται όπως πάντα στο πλευρό τους."

Ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ Χίου:

"Για άλλη μια φορά οι συνταξιούχοι ναυτικοί του νησιού μας βρίσκονται σε αδιέξοδο. Χρόνια τώρα έχουν αιτηθεί και δικαιούνται να έχουν γιατρό για συνταγραφήσεις στον Οίκο Ναύτου Χίου, μα όλες οι προσπάθειές τους έχουν αντιμετωπιστεί μόνο με υποσχέσεις οι οποίες εκ’ του αποτελέσματος φαίνεται να αρχίζουν να ξεπερνάνε τα όρια του εμπαιγμού.

Μάλιστα ο βουλευτής Επικρατείας κ. Γιώργος Καμίνης, εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσε σχετική ερώτηση στην βουλή στις 10/7/21, πριν από 9 μήνες και έλαβε ως απάντηση ότι σύντομα θα λυθεί το ζήτημα…

Την περασμένη Παρασκευή 15/4 συνήλθε για άλλη μια φορά το Δ.Σ. του ΠΕΣ-ΝΑΤ Χίου με την συμμετοχή των προέδρων των διοικητικών συμβουλίων των Συνταξιούχων Ναυτικών Βροντάδου και Συκιάδας για το ίδιο θέμα καθώς ακόμα δεν έχει λυθεί!

 Είναι τουλάχιστον ντροπή οι στυλοβάτες αυτοί της τοπικής μας οικονομίας να ταλαιπωρούνται τόσο πολύ για ένα ζήτημα που είναι τόσο εύκολο να διευθετηθεί.

Ως Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής εκφράζουμε ρητά την αμέριστη στήριξή μας στο δίκαιο αίτημα τους για τοποθέτηση 2 γιατρών στον Οίκο Ναύτου και υπογραμμίζουμε ότι θα βρισκόμαστε στο πλευρό τους σε κάθε τους οργανωμένη κινητοποίηση".

Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Χίου:

"Το Εργατικό Κέντρο Χίου στηρίζει τον δίκαιο αγώνα της Παγχιακής Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ και των σωματείων συνταξιούχων κατοίκων Βροντάδου και Συκιάδας για την ικανοποίηση του αιτήματός τους για ιατρούς στον Οίκο Ναύτου Χίου.

Το αίτημα για επάνδρωση με ιατρικό προσωπικό εκκρεμεί από τον Οκτώβριο του 2019. Έγινε μια ολιγοήμερη εξαίρεση, γεγονός που μοιάζει με κοροϊδία από πλευράς αρμόδιων φορέων και υπουργείων.

Θα είμαστε στο πλευρό των Συνταξιούχων Ναυτικών στον δίκαιο αγώνα που διεξάγουν καθώς επίσης θα δώσουμε το παρόν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση πραγματοποιήσουν.

Αγώνας για την Υγεία, είναι Αγώνας όλων μας.

Ζητάμε:

• Άμεση στελέχωση του ΕΣΥ και των πολυδύναμων περιφερειακών κέντρων υγείας. (Οίκος Ναύτη, Πυργί, Βολισσός κ.λπ.)

• Άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Χίου με όλες τις ειδικότητες ιατρών (παθολόγος, παιδίατρος, μικροβιολόγος, ακτινολόγος, καρδιολόγος, πνευμονολόγος, οδοντίατρος κ.λπ.)

• Στελέχωση του ΕΚΑΒ

Παροχή δωρεάν δημόσιας υγείας σε όλους τους πολίτες".

 

Σχετικά Άρθρα