Χίος, Τρίτη 11 Αυγούστου

Στηρίζουν την ΑΔΕΔΥ Χίου στο προσφυγικό οι συν/χοι ΕΦΚΑ

Τετ, 11/12/2019 - 15:31

Το Σωματείο συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου γνωστοποίησε τη στήριξή του στην του Ν.Τ Χίου της ΑΔΕΔΥ σχετικά με το προσφυγικό και συμμετείχε στην σύσκεψη που έγινε στον Οίκο Χίου Διδασκάλου.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει :

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα των πολέμων, της φτώχιας και της εξαθλίωσης και ζητάμε τον απεγκλωβισμό τους από τα νησιά και την χώρα σε αντίθεση με την Περιφέρεια και τους Δήμους που δέχονται αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αφού δέχονται να υπάρχουν δομές κλειστές ή ανοιχτές. Οι συμφωνίες αυτές που τους εγκλωβίζουν στην χώρα μας ,δημιουργούν πολλαπλά προβλήματα σε ντόπιους και πρόσφυγες αφού οι υποδομές δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες υγείας, παιδείας, ασύλου, διεθνούς προστασίας, φύλαξης κ.λπ.

Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για:

_Να καταργηθεί το αίσχος των hotspots και να υπάρχει μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση.

_Να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας-ΕΕ-Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει στα νησιά και την χώρα.

_Να απλοποιηθούν όλες οι διαδικασίες ασύλου και να χορηγηθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα στους πρόσφυγες για να απεγκλωβιστούν από τα νησιά με μεταφορά τους σε ανθρώπινα κέντρα φιλοξενίας στην Ηπειρωτική Ελλάδα από όπου σύντομα και με ασφάλεια θα πηγαίνουν στις χώρες που επιθυμούν.

_Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όσο καιρό παραμένουν. Να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για τα ασυνόδευτα παιδιά.

_Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση και η παροχή υγείας ,παιδείας και πρόνοιας σε όλους τους πρόσφυγες.

_Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις αντίστοιχες υπηρεσίες ,με την απορρόφηση και του προσωπικού που εργάζεται σε δομές των νησιών ,χωρίς εμπλοκή των ΜΚΟ

_Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου έχουν υποστεί ζημιές

Από τον διπλό εγκλωβισμό που επέβαλε η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ»

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 10/08/2020 - 20:45

Το σύνολο σχεδόν του ελληνικού στόλου έχει παραταχθεί κοντά στο τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις. Αρκετές μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό τις κινήσεις του Ορούτς Ρέις, εκπέμποντας κάθε 15 λεπτά μήνυμα μέσω ασύρματου ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος βρίσκεται παρανόμως εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και καλώντας το να αποχωρήσει από αυτή.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες το σκάφος δεν δύναται να κάνει έρευνες, λόγω του θορύβου των πλοίων (ελληνικών και τουρκικών) που έχει κοντά του.

Ο ελληνικός στόλος βρίσκεται σε πλήρη διάταξη, και σε καίριες θέσεις, με τις μονάδες που παρακολουθούν το Ορούτς Ρέις να εκπέμπουν τα μηνύματα για αποχώρηση. 

Ο χάρτης δίνει μια ενδεικτική εικόνα της συγκέντρωσης σκαφών

Πολύ κοντά στο Ορούτς Ρέις βρίσκονται τουρκικές φρεγάτες και άλλα σκάφη σε διάταξη νοτίως της Ρόδου μέχρι και νοτίως της Κρήτης. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, σήμερα 10 Αυγούστου  ένας σχηματισμός από 2 F-16 και 11 μεμονωμένα αεροσκάφη (3 CN-235 και 8 ελικόπτερα) πραγματοποίησαν 14 παραβάσεις και 16 παραβιάσεις στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Τα ελικόπτερα ενδεχομένως προσπαθούσαν να εντοπίσουν τα ελληνικά υποβρύχια.

Κανένα από τα τουρκικά αεροσκάφη δεν ήταν οπλισμένο, δεν σημειώθηκαν εμπλοκές και σε όλες τις περιπτώσεις το ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
 

Πηγή: skai.gr