Στηρίζουν την ΑΔΕΔΥ Χίου στο προσφυγικό οι συν/χοι ΕΦΚΑ

Τετ, 11/12/2019 - 15:31

Το Σωματείο συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου γνωστοποίησε τη στήριξή του στην του Ν.Τ Χίου της ΑΔΕΔΥ σχετικά με το προσφυγικό και συμμετείχε στην σύσκεψη που έγινε στον Οίκο Χίου Διδασκάλου.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει :

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα των πολέμων, της φτώχιας και της εξαθλίωσης και ζητάμε τον απεγκλωβισμό τους από τα νησιά και την χώρα σε αντίθεση με την Περιφέρεια και τους Δήμους που δέχονται αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αφού δέχονται να υπάρχουν δομές κλειστές ή ανοιχτές. Οι συμφωνίες αυτές που τους εγκλωβίζουν στην χώρα μας ,δημιουργούν πολλαπλά προβλήματα σε ντόπιους και πρόσφυγες αφού οι υποδομές δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες υγείας, παιδείας, ασύλου, διεθνούς προστασίας, φύλαξης κ.λπ.

Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για:

_Να καταργηθεί το αίσχος των hotspots και να υπάρχει μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση.

_Να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας-ΕΕ-Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει στα νησιά και την χώρα.

_Να απλοποιηθούν όλες οι διαδικασίες ασύλου και να χορηγηθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα στους πρόσφυγες για να απεγκλωβιστούν από τα νησιά με μεταφορά τους σε ανθρώπινα κέντρα φιλοξενίας στην Ηπειρωτική Ελλάδα από όπου σύντομα και με ασφάλεια θα πηγαίνουν στις χώρες που επιθυμούν.

_Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όσο καιρό παραμένουν. Να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για τα ασυνόδευτα παιδιά.

_Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση και η παροχή υγείας ,παιδείας και πρόνοιας σε όλους τους πρόσφυγες.

_Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις αντίστοιχες υπηρεσίες ,με την απορρόφηση και του προσωπικού που εργάζεται σε δομές των νησιών ,χωρίς εμπλοκή των ΜΚΟ

_Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου έχουν υποστεί ζημιές

Από τον διπλό εγκλωβισμό που επέβαλε η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ»

Σχετικά Άρθρα