Στις Οινούσσες η επετειακή σημαία για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Πέμ, 27/01/2022 - 19:51

Στο Βόρειο Αιγαίο, και συγκεκριμένα στις Οινούσσες που βρίσκονται μια ανάσα από τα τουρκικά παράλια, κυματίζει η επετειακή σημαία με το λογότυπο που έφταιξε η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας (ΟΠΣΕ) για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Τη σημαία τη δώρισε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος και την παρέδωσαν μέλη του Συνδέσμου «Ρίζες».

Ο δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Χαλάνδρι, και έτσι είχε την ευκαιρία να δει από κοντά και το αντίγραφο της «Κρήνης του Χέλιου» που αναγέρθηκε από την Ελευθερία Χέλιου με ρίζες από το Μελί.

«Της έδωσα συγχαρητήρια για τη συγκινητική πρωτοβουλία μνήμης των αλησμόνητων πατρίδων και την προσκάλεσα στο νησί μας για τις εκδηλώσεις που θα διοργανώσουμε το καλοκαίρι», τόνισε ο Γιώργος Δανιήλ.

Από τη μεριά τους τα μέλη του Συνδέσμου «Ρίζες» υπογράμμισαν ότι οι Οινούσσες γίνονται το πρώτο νησί που σηκώνει το λάβαρο της μνήμης. Υπενθύμισαν δε ότι στις βραχονησίδες Γούνια και Παναγιά που ανήκουν στο σύμπλεγμα των Οινουσσών το 1922 κρύφτηκαν ανυπότακτοι από την Αγία Παρασκευή του Τσεσμέ και το Μελί, και ότι εκεί βρήκαν σωτηρία οικογένειες κατά το διωγμό.

 

Πηγή: pontosnews.gr

Σχετικά Άρθρα