Χίος, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η απόφαση για δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ στην Χιο

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 19/11/2019 - 13:21

Στο Δημοτικό Συμβούλιο θα παρθούν οι όποιες αποφάσεις για την δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ στην Χίο, μετά τις εξαγγελίες τόσο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη.

Αυτό ανέφερε ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης τονίζοντας ότι το θέμα αυτό θα τεθεί και στην σύσκεψη των τεσσάρων, δηλαδή των δυο βουλευτών, του αντιπεριφερειάρχη και του δημάρχου, το πρωί του Σαββάτου στο Δημαρχείο Χίου.

«Άκουσα τον περιφερειάρχη μας τον Κώστα Μουτζούρη να αναφέρεται σε αυτό, αλλά περιμένω να δω την κυβερνητική πρόταση προς τον δήμο Χίου για την δημιουργία χώρου ΠΡΟΚΕΚΑ», ανέφερε ο δήμαρχος Χίου, συμπληρώνοντας ότι όταν έρθει η πρόταση θα τεθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να ακουστούν οι απόψεις των δημοτικών  παρατάξεων αλλά και των τοπικών κοινωνιών.

«Μια τέτοια απόφαση δεν μπορεί να είναι μόνο δική μου» ξεκαθάρισε ο κ. Κάρμαντζης.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 13/12/2019 - 15:02

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της ειδικής μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ  Α. Μιχαηλίδης έθεσε το  θέμα της αναγνώρισης των τίτλων σπουδών των ομογενειακών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν στην Κωνσταντινούπολη.

Ο βουλευτής ενημέρωσε την Επιτροπή για το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι απόφοιτοι των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά την διαδικασία της αναγνώρισής τους στην Ελλάδα. Τονίστηκε η μεγάλη σημασία που έχει για την ομογένεια της Κωνσταντινούπολης η απρόσκοπτη και άμεση αναγνώριση των τίτλων αυτών στην Ελλάδα.

Ο Α. Μιχαηλίδης διατύπωσε την πρόταση για την δημιουργία ειδικής διακομματικής ομάδας εντός της Επιτροπής η οποία θα μελετήσει το όλο ζήτημα, θα διαβουλευτεί με τους ενδιαφερόμενους και θα διατυπώσει εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος πρόταση για νομοθετική και οριστική λύση του ζητήματος

Η πρόταση έγινε καταρχήν δεκτή από τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Αναστασιάδη και αναμένεται η επεξεργασία του ζητήματος αυτού το προσεχές διάστημα.