Στο δημοτικό συμβούλιο η "τύχη" του Νομικού Προσώπου, της ΔΗΚΕΧ και του Ομηρείου

ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 06/11/2023 - 14:48

Να γνωμοδοτήσει για τη συνέχιση λειτουργίας ή όχι των νομικών του προσώπων καλείται το δημοτικό συμβούλιο Χίου στην προσεχή συνεδρίασή του που θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του Σώματος, Παύλος Καλογεράκης, έχει ενημερωθεί και ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος Χίου, Γιάννης Μαλαφής, προκειμένου να πάρει θέση, επισημαίνοντας ότι το ζητούμενο είναι στη συνεδρίαση να υπάρξουν καλά τεκμηριωμένες προτάσεις, σε περίπτωση που κρίνεται ότι κάποια από τα νομικά πρόσωπα πρέπει να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Με βάση της ισχύουσα νομοθεσία τέλος του χρόνου παύουν να υφίστανται και το έργο που επιτελούν μαζί με το προσωπικό μεταβιβάζονται στο Δήμο. Στην περίπτωση του Δήμου Χίου πρόκειται για τον υπεροργανισμό αθλητισμού και πολιτισμού, τη ΔΗΚΕΧ και το Ομήρειο.

Εκτός των νομικών προσώπων παύει και η λειτουργία των σχολικών επιτροπών τέλος του Ιουνίου του 2024.

Ο κος Καλογεράκης εκφράζοντας προσωπική άποψη εκτιμά ότι ειδικά για το Ομήρειο μπορεί να υπάρξει τεκμηριωμένη άποψη για τη συνέχιση της λειτουργίας του, ενώ σημείωσε ότι σύμφωνα με πληροφορίες του ήδη το κλίμα που υπάρχει στη ΔΗΚΕΧ (και από μέρους των εργαζομένων) συμφωνεί με την μετακίνηση δομών και εργαζομένων στο Δήμο.

i_tyhi_ton_nomikon_prosopon_toy_dimoy_sto_dim._symvoylio

Σχετικά Άρθρα