Χίος, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου

Στο νησί μας η Κύπρια πολιτικός Ελένη Θεοχάρους

Δευ, 12/08/2019 - 08:55

 

Καλεσμένη του Κωστή Μουσουρούλη βρέθηκε για τρείς μέρες στο νησί μας η Κύπρια πολιτικός Πρόεδρος του Κόμματος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους.

 

 Έχει διατελέσει ευρωβουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Λεμεσού εκλεγμένη με τον ΔΗΣΥ.

Η Ελένη Θεοχάρους είναι Καθηγήτρια Παιδοχειρουργικής, διευθύντρια της Παιδοχειρουργικής-Παιδοουρολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’

Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου.

Είναι επίτιμη πρόεδρος της οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου-Κύπρος» και μέλος της Διαρκούς Συνόδου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Προαγωγή της Συνεργασίας Παλαιστινίων-Εβραίων Γιατρών.

Ως μέλος διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων συμμετείχε σε πάρα πολλές ιατρικές και άλλες αποστολές σε εμπόλεμες ζώνες του πλανήτη.

Είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τραύματος.

Το 2012 διεκδίκησε το χρίσμα του υποψήφιου του ΔΗΣΥ για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας ενόψει των Προεδρικών εκλογών του 2013.\

Το χρίσμα έλαβε τελικά ο Νίκος Αναστασιάσης

Τον Νοέμβριο του 2015 αποχώρησε από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, λόγω διαφωνιών με την πολιτική στάση που ακολουθούσε το κόμμα στο Κυπριακό και στη συνέχεια ίδρυσε την Αλληλεγγύη.

 

Η Ελένη Θεοχάρους έχει τιμηθεί με:

  • δεύτερο Πανευρωπαϊκό Βραβείο Εθελοντισμού της Γαλλικής Κυβέρνησης,
  • τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας των Ξένων της Γαλλικής Κυβέρνησης
  • τον τίτλο της Αρχόντισσας των Εκκλησιών και Οφφικιαλίου του Αγίου Μάρκου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας
  • το Πανβαλκανικό Βραβείο Βαρδινογιάννη,
  • το Χρυσό Μετάλλιο τιμής του Ναγκόρνο Καραμπάχ,
  • την Ανωτάτη διάκριση με χρυσό Μετάλλιο του Εθνικού Πανεπιστημίου του Ερεβάν
  • χρυσό μετάλλιο τιμής του Αρμενικού Κοινοβουλίου.
  •  

Με την ευκαιρία της άφιξης στη Χίο έδωσε συνέντευξη στον Γιάννη Τζούμα στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV που θα μεταδοθεί προσεχώς στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως».

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Διήμερη επίσκεψη του Υφ. Εθνικής Αμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή.
Κυρ, 15/12/2019 - 20:56

Επίσκεψη στον Εβρο πραγματοποίησε στις 13 και 14 Δεκεμβρίου ο Υφ. Εθνικής Αμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Στεφανής κατά την διήμερη περιοδεία που πραγματοποίησε στην περιοχή επιθεώρησε τα έργα, τις κοινές δράσεις Στρατού ξηράς και Ελληνικής Αστυνομίας και τις ενέργειες των αρχών για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος.

Σύμφωνα με το evrosnews.gr η κυβέρνηση επιχειρεί να σφραγίσει τα σύνορα με συρματοπλέγματα στα γνωστά περάσματα των διακινητών και μεικτές περιπολίες στρατού και αστυνομίας για να ανακόψει τις ολοένα και αυξανόμενες ροές.

Το σχέδιο που έχει καταστρωθεί και επιμελείται ή επιβλέπει ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και Εθνικός Συντονιστής για τον έλεγχο των συνόρων και το μεταναστευτικό-προσφυγικό Αλκιβιάδης Στεφανής, ξεκίνησε ήδη να εφαρμόζεται εδώ και λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, έχει τοποθετηθεί συρματόπλεγμα σε διάφορα σημεία στις όχθες του ποταμού Eβρου, συνολικού μήκους πάνω από 5 χιλιόμετρα. Μάλιστα, χρησιμοποιήθηκαν και μηχανήματα του Μηχανικού των ενόπλων μας δυνάμεων, προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις εκεί όπου χρειαζόταν.

Παράλληλα ,οι μεικτές περιπολίες που αυξήθηκαν από τον στρατό και την αστυνομία κατά 50% σε αριθμό, έχουν ως θετικό αποτέλεσμα να υπάρχει ήδη τις τελευταίες ημέρες εμφανής μείωση των ροών από τα χερσαία σύνορα.

Ο κ. Στεφανής συναντήθηκε με τους διοικητές του Δ΄ Σώματος Στρατού, των ΧΙΙ και ΧVI μηχανοκίνητων μεραρχικών Πεζικού , τους αστυνομικούς διευθυντές των διευθύνσεων Αστυνομίας. Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας καθώς και με τον διοικητή της λιμενικής αρχής Αλεξανδρούπολης, από τους οποίους ενημερώθηκε για την πρόοδο υλοποίησης των διαταγών που έχουν εκδοθεί, για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού - προσφυγικού ζητήματος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, κινήθηκε οδικώς στα χερσαία σύνορα κατά μήκος του ποταμού Εβρου στις ζώνες ευθύνης της 3ης-7ης-30ης-31ης-50ης Μηχανοκίνητων Ταξιαρχιών και της τακτικής διοίκησης του 21ου μηχανοκίνητου συντάγματος Πεζικού πραγματοποιώντας ελέγχους των κοινών δράσεων Στρατού Ξηράς - Ελληνικής Αστυνομίας, των Σημείων Επιτήρησης, καθώς επίσης και των αποτρεπτικών εμποδίων.

Περαιτέρω, ο κ. Στεφανής επισκέφθηκε το νεοσυσταθέν Ενιαίο Κέντρο Ελέγχου-Επιτήρησης Συνόρων (ΕΚΕΕΣ), στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του και τις δυνατότητες επιτήρησης καθώς καi το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) του Έβρου, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τη διοικητή. Τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας συνόδευε ο διοικητής του Δ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, αλλά και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς που επίσης βρέθηκε στην περιοχή μια ημέρα νωρίτερα, όπως αναφέρει το evrosnews, είχαν συνεργασία και με τους Αστυνομικούς Διευθυντές του Έβρου, αφού πλέον υπάρχει κοινή δράση Στρατού-Αστυνομίας, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό και την απόδοση των μέτρων που έχουν ληφθεί.

Πηγή: iefimerida.gr