Χίος, Δευτέρα 13 Ιουλίου

Στο ΥΠΕΞ ο Τούρκος πρέσβης - Διάβημα προς Άγκυρα

Δευ, 01/06/2020 - 19:05

Στο υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα, Μπουράτ Οζούγκερντιν, στον οποίον υποβλήθηκε διάβημα κατά της Άγκυρας, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές. 

Αφορμή του διαβήματος ήταν η δημοσίευση, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας, σειράς αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην ΤΑP (κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας) σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας. 

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, τόνισε πως η Τουρκία «αποπειράται βήμα - βήμα να σφετεριστεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας».

naftemporiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Δεύτερη βάρκα για το μήνα Ιούλιο
Δευ, 13/07/2020 - 20:12

Βάρκα με 11 πρόσφυγες και μετανάστες όλοι Αφρικανικής καταγωγής, η δεύτερη για το μήνα Ιούλιο στη Λέσβο, έφθασε σήμερα σε περιοχή της Εφταλούς στη βόρεια Λέσβο. Η πρώτη βάρκα για τον Ιούλιο είχε φτάσει βόρεια της Θερμής, με 27 άτομα στις 5 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το "Νησί" της Μυτιλήνης, στο σύνολο τους οι αφιχθέντες αναμένεται να ελεγχθούν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, και στη συνέχεια θα οδηγηθούν στη δομή απομόνωσης που έχει φτιαχτεί στα Μεγάλα Θέρμα στα πλαίσια της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού covid 19.