Στον... αέρα 140 εργαζόμενοι στο Δήμο

Από την 1η Μαΐου φεύγουν και από την π. ΒΙΑΛ!
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 05/04/2017 - 16:40

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα οι εργαζόμενοι στους οργανισμούς κοινωφελούς εργασίας του Δήμου, που προσελήφθησαν μέσω ΟΑΕΔ, αλλά οι συμβάσεις τους λήγουν την 1η Μαΐου, χωρίς να υπάρχει μέχρι σήμερα καμιά ειδοποίηση για το εργασιακό τους μέλλον.

Οι ίδιοι, πραγματοποιώντας πορεία από τον Άγιο Ιάκωβο προς την Περιφερειακή Ενότητα Χίου και μετά στο Δήμο Χίου, επισκέφθηκαν τόσο τον Αντιπεριφερειάρχη όσο και τον Δήμαρχο, σημειώνοντας ότι εκτός ότι πληρώνονται με μισθούς πείνας, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου, που αν μείνουν ξαφνικά ανενεργές θα προκαλέσουν απίστευτα προβλήματα.

Πιο χαρακτηριστικό γι’ αυτά είναι ότι 90 από τους 140 εργαζόμενους, προσφέρουν υπηρεσίες στο χώρο της π. ΒΙΑΛ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, δήλωσε τη συμπαράστασή του, διευκρινίζοντας ότι η συνέχεια των προγραμμάτων είναι πρώτιστα δουλειά του Υπουργείου.

Το ίδιο απάντησε και ο Δήμαρχος στην αντιπροσωπεία που τον επισκέφθηκε, συμπληρώνοντας ότι καμιά πρόσληψη δεν έγινε από τον Δήμο.

“Το Υπουργείο”, τους είπε “αναγνωρίζει την αναγκαιότητα αυτών των υπηρεσιών και ο Δήμος διευκολύνει. Μου είναι αδιανόητο να δω τη συνέχεια χωρίς τους εργαζόμενους και ειδικά στον ευαίσθητο για πολλούς λόγους χώρο της π. ΒΙΑΛ, όπως μου είναι αδιανόητο ότι με ευθύνη του Υπουργείου αυτοί οι άνθρωποι εργάζονται σε ένα χώρο χωρίς πυρασφάλεια (ΒΙΑΛ) και χωρίς να τηρούνται οι όροι υγιεινής.”.

 

Στον... αέρα 140 εργαζόμενοι στο Δήμο - Από την 1η Μαΐου φεύγουν και από την π. ΒΙΑΛ!

Σχετικά Άρθρα