«Στον πάγο» έχει βάλει η κυβέρνηση τη Χίο, τα Ψαρά και τις Οινούσσες για τα υδατοδρόμια

Απάντηση σε ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. σχετικά με τις καθυστερήσεις στην αδειοδότηση των υδατοδρομίων
Τετ, 31/08/2016 - 19:44

«Στον πάγο» έχει βάλει η κυβέρνηση τη Χίο, τα Ψαρά και τις Οινούσσες σε ότι αφορά την αδειοδότηση των υδατοδρομίων. Από τις απαντήσεις που έδωσαν τα Υπουργεία Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής στη σχετική ερώτηση που κατέθεσαν 32 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, δεν γίνεται απολύτως καμία αναφορά στα τρία νησιά, ούτε καν στη Χίο η οποία έχει μπει στην τελική ευθεία έχοντας ολοκληρώσει τα περιβαλλοντικά και τεχνικά θέματα και καταθέσει την αίτηση για την αδειοδότηση  υδατοδρομίου.

Σε ότι αφορά την ουσία των επισημάνσεων που έκαναν οι 32 βουλευτές της ΝΔ για τις αναιτιολόγητες καθυστερήσεις από την πλευρά  της κυβέρνησης, το Υπουργείο Μεταφορών ακολουθεί την γνωστή τακτική της μετάθεσης των ευθυνών στην προηγούμενη κυβέρνηση, ισχυριζόμενο, γενικώς και αορίστως, ότι έχουν ανακύψει προβλήματα στην εφαρμογή του Νόμου 4146/2013!

Η αλήθεια είναι ότι όλα τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις φέρουν την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ και της εχθρικής πολιτικής που ακολουθεί για τις επενδύσεις. Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγεί και το Σχέδιο Νόμου που έθεσε πρόσφατα το Υ.ΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. σε δημόσια διαβούλευση και το οποίο προβλέπει ότι οι «άδειες ίδρυσης υδατοδρομίων θα χορηγούνται μόνο στο δημόσιο». Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την ιδεοληπτική της πολιτική  παρεμποδίζει την επιχειρηματική δραστηριότητα και υπονομεύει την προοπτική υλοποίησης σημαντικών επενδύσεων που θα ενισχύσουν τον τουρισμό, την απασχόληση και θα δημιουργήσουν πολλαπλά οφέλη στα απομακρυσμένα νησιά.

 

Σχετικά Άρθρα