Στους δρόμους για την Υγεία

Συγκέντρωση Τετάρτη 1.00 μ. στην πλατεία
Σάβ, 03/09/2022 - 06:51

Σε παγχιακή κινητοποίηση για την Υγεία στο νησί μας κατέληξαν μαζικοί φορείς του νησιού μας, που θα εκφραστεί με συγκέντρωση την Τετάρτη 7/9/22 στη 1.00 μ.μ., στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα.

Έχουν προηγηθεί δεκάδες κινητοποιήσεις, κυρίως από το ΣΕΣΝΟΧ στην πύλη του Νοσοκομείου.

Την ίδια μέρα για τη διευκόλυνση των διαδηλωτών αντί στις 2.15 μ.μ. τα καταστήματα θα κλείσουν στη μία, ενώ την ίδια ώρα έχουν κηρύξει στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στους Δήμους.

Οι καταστηματάρχες εστίασης με απόφαση του Συλλόγου τους θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση αλλά χωρίς να κλείσουν τα καταστήματά τους.

Το κοινό αγωνιστικό πλαίσιο δράσης για τη στελέχωση της υγείας στη Χίο που συνυπογράφουν Ε.Κ. Χίου, Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ, ΟΕΒΕ και Εμπορικός Σύλλογος Χίου είναι το εξής:

"Όλοι εμείς που υπογράφουμε αυτό το ψήφισμα ανησυχούμε και διεκδικούμε την άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Υγείας στο νησί.

Ύστερα από τη σύσκεψη φορέων στο νησί, προχωράμε σε ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις για τη στελέχωση της υγείας στο νησί. Όχι άλλοι νεκροί συμπολίτες μας! Η πρόσφατη δυναμική κινητοποίηση στο Νοσοκομείο ήταν μια πρώτη απάντηση.

Πάνω από 50 χιλιάδες κάτοικοι του νησιού ζουν στην ανασφάλεια με σχεδόν ανύπαρκτα Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά και Αγροτικά Ιατρεία και με ένα ασθενοφόρο για επείγουσες καταστάσεις!

Τέρμα στις ψεύτικες υποσχέσεις! Δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε όσους διαχρονικά μας οδήγησαν ως εδώ γιατί λογαριάζουν την υγεία μας ως βάρος και περιττό κόστος και εμάς ως πελάτες. Έχουν όλοι τους κριθεί και κρίνονται μέχρι σήμερα στην πράξη ως κυβερνήσεις, αντιπολιτεύσεις ή τοπικοί παράγοντες στο Δήμο ή στην Περιφέρεια. Ας μας αποδείξουν για πρώτη φορά το αντίθετο.

Καμιά λύση δεν θα προκύψει αν εμείς μείνουμε θεατές. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και ενώνουμε τη φωνή και τη δύναμή μας - κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Καλούμε όλους τους φορείς του νησιού, τα Σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους έμπορους και αυτοαπασχολούμενους, τοπικές κοινότητες και συλλόγους κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη να μη συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση!

Όλοι και όλες, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Βουνακίου την Τετάρτη 7/9/22 στις 13:00. Προετοιμάζουμε δυνατά την ενημέρωση, συμμετοχή όλων στη διαμαρτυρία και

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

- Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ με όλους τους απαραίτητους μόνιμους διορισμούς, με τον απαραίτητο αριθμό ασθενοφόρων, κατάλληλα εξοπλισμένων για όλο το νησί ώστε να λειτουργούν τουλάχιστον δύο ασθενοφόρα όλο το 24ωρο.

- Άμεση στελέχωση των Κέντρων Υγείας, περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων με όλες τις αναγκαίες ειδικότητες και μέσα.

- Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Χίου με ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και όλες τις απαραίτητες ειδικότητες (ογκολόγου, αιματολόγου, οδοντιάτρου ΑμεΑ).

- Άμεση στελέχωση του ΕΦΚΑ Χίου με όλο το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Όχι άλλα θύματα για την υγεία εμπόρευμα – Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους!"

 

Σχετικά Άρθρα