Συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ
Πέμ, 06/04/2017 - 17:33

 Η Συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  μαζί με το κουαρτέτο και τον ΣΕΒ, ετοιμάζουν νέα επίθεση στο λαό.  Παζαρεύει ένα ακόμη μνημόνιο για τα συμφέροντα των ελληνικών και πολυεθνικών  επιχειρηματικών ομίλων καλλιεργώντας ξανά το γνωστό παραμύθι της ανάπτυξης, από την οποία θα είναι τάχα ωφελημένοι όλοι και η πλουτοκρατία και ο λαός. Για τους εργαζόμενους  όμως ο λογαριασμός θα είναι βαρύς και ασήκωτος, όποτε κι αν το φέρουν.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις διαπραγματεύσειςΗ ανάπτυξή τους πατάει πάνω στη δυστυχία του λαού!

  Μας καλούν να συνηθίσουμε στην ανεργία, στη φτώχεια, στη μετανάστευση των παιδιών μας, την άθλια ζωή. Τα μέτρα που συζητούν, παρά τις αναβολές και τις δήθεν ασυμφωνίες, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αυταπάτες, για προσδοκίες και για ανοχή. Περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο που ήδη έχουν ψηφίσει από κοινού όλα τα κόμματα  του Ευρωμονόδρομου.

Δεν υπάρχει προοπτική σε αυτό το δρόμο, μόνο νέα βάσανα.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε, με τη δύναμη της οργάνωσης, της ενότητας, της αλληλεγγύης των εργαζομένων με σχέδιο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κι εκμετάλλευσης

Έχουν συμφωνήσει και θα προχωρήσουν:

  • Στη μείωση του αφορολόγητου ορίου, που θα επιβαρύνει με αύξηση της φορολογίας μισθωτούς και συνταξιούχους και θα φέρει νέα δραματική μείωση του ήδη πενιχρού εισοδήματος τους.
  • Σε νέες μειώσεις σε μισθούς, σε νέες μειώσεις στις συντάξεις με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, την εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων.
  • Σε ενίσχυση της μερικής απασχόλησης και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με τον υποκατώτερο  μισθό, με μόνιμους «κόφτες».
  • Στην αύξηση της ανεργίας με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
  • Σε νέες ιδιωτικοποιήσεις.
  • Στο τσάκισμα της συνδικαλιστικής δράσης, του δικαιώματος στην απεργία με τον  αντιδραστικό συνδικαλιστικό νόμο.
  • Στη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών που επιβάλλουν εργασιακό καθεστώς ζούγκλας για τους εργαζόμενους, φορολογικό παράδεισο κι άλλα προνόμια για το κεφάλαιο.

Κανένας εργαζόμενος να μην ξεγελαστεί από τη νέα εξαπάτηση με «τα μέτρα και αντίμετρα»!

Έχουμε τη δύναμη να τους αντιμετωπίσουμε. Ανασυντάσσουμε το κίνημά μας, κάνουμε στην άκρη τους ανθρώπους της εργοδοσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα!

      Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συνομιλεί απευθείας και συμφωνεί με εκπροσώπους της ΕΕ και του ΔΝΤ, του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, έχοντας υπογράψει ακόμα και μνημόνια συνεργασίας με το ΣΕΒ και την κυβέρνηση. Δεν έχουν τίποτα καλό να περιμένουν οι εργαζόμενοι από τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

     Οι εργοδοτικοί - κυβερνητικοί συνδικαλιστές του Ε.Κ. Χίου σιωπούν μπροστά στα νέα μέτρα, κρύβουν τους ενόχους, δεν μπορούν και δεν θέλουν να οργανώσουν την πάλη, αποπροσανατολίζουν τον αγώνα των εργαζομένων, παραπλανώντας τους με δευτερεύουσας σημασίας ζητήματα όπως έκαναν πρόσφατα με ανακοινώσεις τους.

    Να πάρουμε τώρα την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας, να οργανώσουμε τον αγώνα μας και να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας, τα δικαιώματά μας, που έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Σ αυτή την κατεύθυνση αγωνίζονται ήδη οι εργαζόμενοι στο χοτ σποτ της ΒΙΑΛ, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, αλλά και να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους, που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν και τους τρεις μήνες απληρωσιάς.

Να συσπειρωθούμε  τώρα στο κλαδικό μας σωματείο, το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ. Να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία!

 

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μαζικά, αποφασιστικά, μαχητικά!

 

OΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την Παρασκευή 7 ΑΠΡΙΛΗ 2017 στις 19.00 στην είσοδο της ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ.

 

Σχετικά Άρθρα