Χίος, Κυριακή 5 Απριλίου

Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.         

Πέμ, 06/02/2020 - 17:31

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Πολιτικού γραφείου του Ανδρέα Μιχαηλίδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση κλιμακίου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο συμμετείχε και ο βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης, με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Κουμουτσάκο.

Πέρα από τις γενικές πολιτικές θέσεις που κατατέθηκαν από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, επί των οποίων οι κάθετες διαφωνίες του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστές, συζητήθηκαν και επιμέρους ζητήματα που αφορούν το σχεδιασμό του Υπουργείου.

Αναφορικά με τα «φράγματα», έγινε γνωστό ότι η είναι υπό δοκιμή και ελέγχεται η επιχειρησιακή ικανότητά τους.

Όσον αφορά τη Χίο, ο Υπουργός επανέλαβε τις θέσεις του για την κατασκευή και λειτουργία υπερδομής, όπως ακριβώς την έχει εξαγγείλει. Επεσήμανε ότι εκεί θα υπάρχει: 1ον) κλειστό προαναχωρησιακό κέντρο (ΠΡΟΚΕΚΑ), 2ον) κλειστό κέντρο φύλαξης ασυνόδευτων ανηλίκων και 3ον) δομή ΚΥΤ με ελεγχόμενο ωράριο εισόδου-εξόδου.

Όσον αφορά το επίμαχο θέμα για το πότε θα κλείσει η ΒΙΑΛ, στις επίμονες ερωτήσεις του Α. Μιχαηλίδη ο κ .Μηταράκης απάντησε ότι αυτό θα συμβεί όταν λειτουργήσει η νέα δομή, χωρίς συγκεκριμένη χρονική δέσμευση για το πότε αναμένεται να συμβεί αυτό.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 04/04/2020 - 18:32

Μέχρι τις 27 Απριλίου και ώρα 6 το πρωί παρατείνεται το μέτρο του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η ενότητα, η αποφασιστικότητα και η πειθαρχία που έχει δείξει μέχρι σήμερα συντριπτικά η ελληνική κοινωνία, μας έχει επιτρέψει να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πορεία από τις περισσότερες άλλες χώρες, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς. Το αποτέλεσμα όμως αυτό, επισήμανε περαιτέρω, μπορεί σε ελάχιστες ώρες αλλά και ημέρες να ανατραπεί και υπογράμμισε πως για να διασφαλιστεί χρειάζεται να εξακολουθούμε να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια επιμονή και υπομονή.

68 θάνατοι στην Ελλάδα

Σε 68 ανέρχονται συνολικά οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στη χώρα μας καθώς εννέα ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 60 το τελευταίο 24ωρο και φτάνουν πλέον τα 1.673.

Το 55% του συνόλου των κρουσμάτων είναι άνδρες ενώ 92 άτομα βρίσκονται διασωληνωμένα σε νοσοκομεία της χώρας.

Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη και σε ποσοστό μεγαλύτερο από 70% υπήρχε υποκείμενο νόσημα.

Αναφερόμενος στο θέμα της χρήσης μάσκας από ανθρώπους που δεν έχουν συμπτώματα ο κ. Τσιόδρας είπε πως στους ανοιχτούς χώρους δεν χρειάζεται μάσκα ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εκδοθεί κάποια σχετική ευρωπαϊκή οδηγία για τους κλειστούς χώρους τις επόμενες ημέρες.