Συνεργασία αλλά και αυστηρές ποινές για παραβάτες εν' όψει της αντιπυρικής περιόδου

ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 05/03/2024 - 09:29

Διττό μήνυμα εξέπεμψε από τη Χίο, εν’ όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας ο οποίος το πρωί συμμετείχε σε σύσκεψη που έγινε στην Πυροσβεστική, παρουσία πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων. Εκτός της οργάνωσης και συνεργασίας μεταξύ των φορέων για την όσο το δυνατόν καλύτερη πρόληψη αλλά και αντιμετώπιση πυρκαγιών, με την προσθήκη και την νέας μονάδας 40 δασοκομάντος που θα εγκατασταθεί στη Χίο, αναφέρθηκε επίσης και στην αυστηροποίηση των ποινών, κακουργηματικού πλέον χαρακτήρα, με βάση το νέο ποινικό κώδικα , ακόμη και για πυρκαγιές εξ αμελείας.

«Πλέον προστίθεται στο νησί της Χίου μία νέα μονάδα δασοκομάντος, πολύ σημαντική για εμάς. Υπολογίζω ότι θα είναι 40 δασοκομάντος, οι οποίοι και θα προστεθούν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και φυσικά θα βοηθήσουν πολύ περισσότερο στο έργο της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών.»

«Η Χίος είναι ένα πανέμορφο νησί, έχει ιστορία, έχει πολιτισμό, έχει δύναμη, έχει τουρισμό και η δουλειά της πολιτικής προστασίας, του πυροσβεστικού σώματος και όλων των δυνάμεων ασφαλείας είναι να προστατεύουν το νησί. Η πρόληψη είναι πολύ σημαντική και η αντιμετώπιση επίσης», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Ο Υπουργός βρίσκεται στη Χίο, από το πρωί και το μεσημέρι θα παραστεί στις εργασίες του συνεδρίου για την κλιματική αλλαγή που διοργανώνεται από το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος" σε συνεργασία το Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και την HELMEPA. Την κεντρική ομιλία θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» Ευθύμιος Μητρόπουλος. Το συνέδριο θα τιμήσει με την παρουσία του και θα χαιρετίσει ο Καπετάν Παναγιώτης Ν. Τσάκος.

Στη σύσκεψη που έγινε το πρωί στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ο υπουργός συναντήθηκε εκτός των υπηρεσιακών παραγόντων και των εθελοντών δασοπυροσβεστών, με τον Βουλευτή Νότη Μηταράκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Παντελή Βρουλή και το Δήμαρχο Χίου, Γιάννη Μαλαφή.

Μάλιστα ο κος Μηταράκης τόνισε ότι είναι κρίσιμο το μήνυμα που έδωσε ο Βασίλης Κικίλιας ότι το κράτος θα επιτελέσει το δικό του ρόλο στην προστασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας αλλά και οι πολίτες πρέπει να μεριμνήσουν στο τμήμα τους αφορά και να καθαρίσουν τα χωράφια τους, αναφερόμενος στις πυρκαγιές που προκαλούνται από αμέλεια. Παράλληλα σημείωσε ότι στην τοπική ατζέντα των θεμάτων που θα τεθούν στον υπουργό είναι το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Βολισσού.

Αναλυτικά η δήλωση του Ν. Μηταράκη:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Κικίλια που για άλλη μία φορά βρίσκεται στη Χίο. Επισκέπτεται σήμερα την Πυροσβεστική Υπηρεσία για να συζητήσει προληπτικά τον σχεδιασμό για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο.

Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο το μήνυμα που έδωσε ο Βασίλης Κικίλιας, ότι το κράτος θα κάνει τον δικό του ρόλο στην προστασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, αλλά και οι πολίτες πρέπει να κάνουν τον δικό τους ρόλο, να καθαρίσουν τα χωράφια τους, να προστατεύσουν την άσκοπη χρήση φωτιάς το καλοκαίρι. Γιατί δυστυχώς, είδαμε σε προηγούμενα καλοκαίρια πολλές πυρκαγιές να προκαλούνται από αμέλεια.

Είχα τη χαρά να συνεργαστώ με τον Βασίλη Κικίλια, όχι μόνο ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην προηγούμενη αντιπυρική περίοδο, αλλά εδώ και πάρα πολλά χρόνια, και πάντα τον ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που δείχνει για τα θέματα της Χίου. Θα συζητήσουμε και κάποια τοπικά θέματα, όπως το κλιμάκιο της Βολισσού, την μετεγκατάσταση του κλιμακίου των Καρδαμύλων στα πλαίσια αυτής της επίσκεψης. Τον ευχαριστώ και πάλι».

episkepsi_kikilia_-_mitaraki_stin_pyrosvestiki_ypiresia_tis_hioy

Σχετικά Άρθρα