Συνεργασία Περιφέρειας - Πανεπιστημίου Αιγαίου για την επισκευή του "Καλουτάς" και τη δημιουργία ερευνητικού Κέντρου

Πέμ, 18/08/2022 - 14:23

Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια σκοπεύει να πιάσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου παραχωρώντας την κύρια αίθουσα του συνεδριακού κέντρου «Γ. Καλουτάς» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Αφενός μπορεί να δημιουργηθεί εκεί ερευνητικό κέντρο αφετέρου το πανεπιστήμιο να αναλάβει την επισκευή του κτιρίου, μέσω προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης, έργο απολύτως απαραίτητο για να καταστεί λειτουργικό το κτίριο, όπως είπε σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Αλήθεια» ο Αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, Λεωνίδας Αθηνάδης,

Η παραχώρηση τμήματος του κτιρίου αναμένεται να συζητηθεί τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που θα γίνει στη Λήμνο. Όπως αναφέρεται και στον τίτλο του θέματος σκοπός της παραχώρησης είναι να δημιουργηθεί δίκτυο Γαλάζιας και Ψηφιακής Ανάπτυξης για την προαγωγή της τεχνολογικής έρευνας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας με έδρα τη Χίο.

Σύμφωνα με τον κο Αθηνάδη, υπολογίζεται ότι στο «Καλουτάς» η αποκατάσταση των κτιριακών προβλημάτων θα απαιτήσει ποσά της τάξεως των 500.000 - 600.000 ευρώ.

«Τα εξωτερικά τμήματα των κλιματιστικών έχουν κλαπεί, τα προβλήματα στη σκεπή του κτιρίου είναι πολύ σοβαρά», ανέφερε μεταξύ άλλων, λέγοντας ότι το πανεπιστήμιο Αιγαίου θα εκτελέσει το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης, με ευρωπαϊκούς πόρους, επισημαίνοντας ότι μετά την παραχώρηση του χώρου θα ακολουθήσει και προγραμματική σύμβαση μεταξύ των δύο φορέων (περιφέρειας και πανεπιστημίου), γι'αυτό το σκοπό.

Στο συγκεκριμένο θέμα αναφέρεται ο Αντιπεριφερειάρχης και σε άρθρο του που δημοσιεύεται στη στήλη απόψεις ο κος Αθηνάδης.

Σχετικά Άρθρα