Χίος, Δευτέρα 30 Μαρτίου

Συνεργεία εργατών στους πρώην Δήμους, μέσω της "Κοινωφελούς"

Από την επόμενη εβδομάδα οι πρώτες προσλήψεις
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 26/09/2018 - 13:26

 

120 εργαζόμενους που θα μοιραστούν σε όλες τις δημοτικές ενότητες για να καλύψουν ανάγκες καθαριότητας, στον τομέα της σάρωσης, θα έχει σε λίγες ημέρες στη διάθεσή του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Μπελέγρης.

Πρόκειται για τους προσληφθέντες από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Απασχόλησης του ΟΑΕΔ, από το οποίο συνολικά στο Δήμο και τα Νομικά του Πρόσωπα θα εργαστούν για 8 μήνες 160 εργαζόμενοι (εκτός της καθαριότητας θα προσληφθεί διοικητικό προσωπικό αλλά και εξειδικευμένοι εργάτες στην τεχνική υπηρεσία), οι οποίοι από τις αρχές της επόμενης εβδομάδες θα κληθούν σταδιακά να υπογράψουν τις συμβάσεις πρόσληψης.

“Τους περιμέναμε από το καλοκαίρι αλλά με ευθύνη της πολιτείας να καθυστέρησε η διαδικασία των προσλήψεων. Τώρα θα εργαστούν στους πρώην Καλλικρατικούς δήμους - για παράδειγμα θα στείλουμε 10 στην Ομηρούπολη, στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Ματθαίο Φαφαλιό- θα καλύπτουν ανάγκες έξω στους δρόμους και πιστεύουμε ότι μέχρι τον Μάιο - Ιούνιο που θα απασχοληθούν θα έχει γίνει μια καλή συντήρηση, στην πόλη και την περιφέρεια.  Στο μεταξύ η υπηρεσία θα κάνει τον προγραμματισμό της για πρόσληψη εποχικών, για τις ανάγκες που επερχόμενου καλοκαιριού., ανέφερε ο Γ. Μπελέγρης.

Όσο για τους χρόνους πρόσληψης των εργαζομένων με την Κοινωφελή, επισήμανε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τους ρυθμούς που θα κινηθεί ο ΟΑΕΔ που πρέπει να κάνει την αναγγελία πρόσληψης και τις δυνατότητες σύναψης συμβάσεων που θα έχει το γραφείο προσωπικού του Δήμου.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 29/03/2020 - 20:23

Τα νεότερα στοιχεία για τα κρούσματα και τον αριθμό των θυμάτων από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.    

Ανακοίνωσε 95 νέα κρούσματα, 1.156 συνολικά, τα περισσότερα στην Αττική, ενώ σημειώθηκαν 6 νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας το σύνολο στους 38, εκ των οποίων 29 είναι άνδρες και 9 γυναίκες. Επιπλέον, 69 άτομα νοσηλεύονται διασωληνομένα στη ΜΕΘ. 

Ο μέσος όρος ηλικίας των νεκρών είναι τα 71 έτη, ενώ είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Συνολικά έχουν γίνει 15.151 εργαστηριακοί έλεγχοι. Το 5% των νοσούντων χρειάζεται εντατική θεραπεία. «Αυτοί που μπαίνουν στο νοσοκομείο είναι η κορυφή του παγόβουνου», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Παγκοσμίως έχουν σημειωθεί περισσότερα από 684.000 κρούσματα, περισσότεροι από 32.000 θάνατοι και πάνω από μισό εκατ. άνθρωποι νοσούν, ενημέρωσε ο επικεφαλής του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως το 15% των περιπτώσεων είχαν κακή έκβαση, σύμφωνα με τα παγκόσμια δεδομένα.

«Αυτοί που φτάνουν στη διασωλήνωση είναι κυρίως ηλικιωμένοι», προσέθεσε ο καθηγητής λέγοντας πως ο μέσος όρος των νοσούντων στην Ελλάδα είναι τα 66 έτη.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία ο μέσος όρος παραμονής στις ΜΕΘ έχει παραταθεί και ο ελάχιστος χρόνος είναι οι 10 μέρες.

«Ας μη μας παραξενεύει… Οι θάνατοι είναι η τραγική κατάληξη μιας μάχης με ανίερο εχθρό», είπε ο κ. Τσιόδρας.

Όσον αφορά το κρούσμα σε κλειστή δομή φιλοξενίας, ο καθηγητής είπε πως κλιμάκια του ΕΟΔΥ μετέβησαν στη δομή και διενεργούν τους απαραίτητους ελέγχους.

Σχετικά με τη χλωροκίνη, μια ουσία που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό δεξαμενών, ο κ. Τσιόδρα επέστησε την προσοχή των πολιτών, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνεται μόνο με συνταγή γιατρού, καθώς σχετίζεται με πολλές παρενέργειες, ακόμα και θάνατο.

Σε γενικές γραμμές τόνισε πως δεν ενδείκνυται η χρήση μη φαρμακευτικών σκευασμάτων, καθώς οποιοδήποτε φάρμακο μπορεί να έχει παρενέργειες.

«Προσοχή στην παραπληροφόρηση που μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνη από τον ιό», επεσήμανε ο καθηγητής.

Τέλος, αναφέρθηκε στα ενθαρρυντικά αποτελέσματα από την χρήση ορού σε πέντε ασθενείς από τη νόσο του Covid-19 στην Κίνα.

Όπως είπε, 5 ασθενείς πήραν ορό από ασθενείς που ιαθήκαν στην Κίνα και αναμένονται τα αποτελέσματα.

«Η καμπύλη της αύξησης της επιδημίας στη χώρα μας δείχνει βραδύτερο αριθμό αύξησης από άλλες χώρες», είπε ο κ. Τσιόδρας, συμπληρώνοντας πως «ο κόσμος όπως τον ξέρουμε αλλάζει, οι κοινωνικές και οι οικονομικές επιπτώσεις είναι τεράστιες. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Η συμμόρφωση με τα αναγκαία μέτρα είναι απαραίτητη.»
 

Πηγή: skai.gr