Συνεργεία εργατών στους πρώην Δήμους, μέσω της "Κοινωφελούς"

Από την επόμενη εβδομάδα οι πρώτες προσλήψεις
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 26/09/2018 - 13:26

 

120 εργαζόμενους που θα μοιραστούν σε όλες τις δημοτικές ενότητες για να καλύψουν ανάγκες καθαριότητας, στον τομέα της σάρωσης, θα έχει σε λίγες ημέρες στη διάθεσή του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Μπελέγρης.

Πρόκειται για τους προσληφθέντες από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Απασχόλησης του ΟΑΕΔ, από το οποίο συνολικά στο Δήμο και τα Νομικά του Πρόσωπα θα εργαστούν για 8 μήνες 160 εργαζόμενοι (εκτός της καθαριότητας θα προσληφθεί διοικητικό προσωπικό αλλά και εξειδικευμένοι εργάτες στην τεχνική υπηρεσία), οι οποίοι από τις αρχές της επόμενης εβδομάδες θα κληθούν σταδιακά να υπογράψουν τις συμβάσεις πρόσληψης.

“Τους περιμέναμε από το καλοκαίρι αλλά με ευθύνη της πολιτείας να καθυστέρησε η διαδικασία των προσλήψεων. Τώρα θα εργαστούν στους πρώην Καλλικρατικούς δήμους - για παράδειγμα θα στείλουμε 10 στην Ομηρούπολη, στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Ματθαίο Φαφαλιό- θα καλύπτουν ανάγκες έξω στους δρόμους και πιστεύουμε ότι μέχρι τον Μάιο - Ιούνιο που θα απασχοληθούν θα έχει γίνει μια καλή συντήρηση, στην πόλη και την περιφέρεια.  Στο μεταξύ η υπηρεσία θα κάνει τον προγραμματισμό της για πρόσληψη εποχικών, για τις ανάγκες που επερχόμενου καλοκαιριού., ανέφερε ο Γ. Μπελέγρης.

Όσο για τους χρόνους πρόσληψης των εργαζομένων με την Κοινωφελή, επισήμανε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τους ρυθμούς που θα κινηθεί ο ΟΑΕΔ που πρέπει να κάνει την αναγγελία πρόσληψης και τις δυνατότητες σύναψης συμβάσεων που θα έχει το γραφείο προσωπικού του Δήμου.

120_ergazomenoi_tis_koinofeloys_sto_dimo_hioy

Σχετικά Άρθρα