Συνταγή πρόληψης για τις πυρκαγιές

Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 15/04/2019 - 22:11

Την συνταγή της πρόληψης, υιοθέτησε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου, προκειμένου να αντιμετωπίσει κίνδυνους πυρκαγιάς την καλοκαιρινή περίοδο.

Στην συνεδρίαση του, το απόγευμα της Δευτέρας, τόσο ο δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς, όσο και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πολίτικης Προστασίας Γεώργιος Ζώας, τόνισαν τις βασικές κινήσεις που πρέπει ο δήμος, η πολιτεία αλλά και οι ίδιοι οι δημότες να κάνουν για την αποφυγή πυρκαγιών κυρίως κοντά σε οικισμού.

Παρουσία δεκάδων πρόεδρων οικισμών, του διοικητή της Πυροσβεστικής Γιαννη Βουράκη αλλά και εκπροσώπων φορέων και εθελοντικών ομάδων, ο Γιώργος Ζώας τόνισε την σημασία του καθαρισμού οικοπέδων και  κοινόχρηστων χώρων ζητώντας από τους πρόεδρους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στους οικισμού τους και να τονίσουν σε κάθε ιδιοκτήτη οικοπέδων την αναγκαιότητα καθαρισμού.

Από την πλευρά του Δήμου θα γίνουν όπως και πέρσι οι απαιτούμενες ενέργειες καθαρισμών σε δημοτικούς χώρους, ενώ θα υπάρχει καταγραφή και έλεγχος στους πυροσβεστικούς κρουνούς.

Παράλληλα στις 30 Ιουνίου στο Μουσείο Μαστίχας θα πραγματοποιηθεί  συνάντηση-ενημέρωση όλων για το θέμα των πυρκαγιών καθώς θα είμαστε στην καρδιά της καλοκαιρινής περιόδου.

Σχετικά Άρθρα