Χίος, Τετάρτη 29 Ιανουαρίου

Συνταγή πρόληψης για τις πυρκαγιές

Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 15/04/2019 - 22:11

Την συνταγή της πρόληψης, υιοθέτησε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου, προκειμένου να αντιμετωπίσει κίνδυνους πυρκαγιάς την καλοκαιρινή περίοδο.

Στην συνεδρίαση του, το απόγευμα της Δευτέρας, τόσο ο δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς, όσο και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πολίτικης Προστασίας Γεώργιος Ζώας, τόνισαν τις βασικές κινήσεις που πρέπει ο δήμος, η πολιτεία αλλά και οι ίδιοι οι δημότες να κάνουν για την αποφυγή πυρκαγιών κυρίως κοντά σε οικισμού.

Παρουσία δεκάδων πρόεδρων οικισμών, του διοικητή της Πυροσβεστικής Γιαννη Βουράκη αλλά και εκπροσώπων φορέων και εθελοντικών ομάδων, ο Γιώργος Ζώας τόνισε την σημασία του καθαρισμού οικοπέδων και  κοινόχρηστων χώρων ζητώντας από τους πρόεδρους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στους οικισμού τους και να τονίσουν σε κάθε ιδιοκτήτη οικοπέδων την αναγκαιότητα καθαρισμού.

Από την πλευρά του Δήμου θα γίνουν όπως και πέρσι οι απαιτούμενες ενέργειες καθαρισμών σε δημοτικούς χώρους, ενώ θα υπάρχει καταγραφή και έλεγχος στους πυροσβεστικούς κρουνούς.

Παράλληλα στις 30 Ιουνίου στο Μουσείο Μαστίχας θα πραγματοποιηθεί  συνάντηση-ενημέρωση όλων για το θέμα των πυρκαγιών καθώς θα είμαστε στην καρδιά της καλοκαιρινής περιόδου.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 29/01/2020 - 13:45

Υποστελεχωμένη και αποδυναμωμένη βλέπει την υπηρεσία Κτηνιατρικής της ΠΕ Χίου ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Αμπαζής.

Ο κ. Αμπαζής, με αφορμή τις προσλήψεις προσωπικού στην κτηνιατρική υπηρεσία που έρχονται προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Παρασκευής, τονίζει ότι δυστυχώς δεν λύνουν το πρόβλημα.

«Οι 13 προσλήψεις δεν λύνουν το πρόβλημα της υποστελέχωσης καθώς πρόκειται για 8μηνα  και όχι για μόνιμο προσωπικό, ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι την τελευταία 10ετια έχουν συνταξιοδοτηθεί περίπου 100 υπάλληλοι της Περιφέρειας χωρίς να υπάρχουν οι αντίστοιχες μόνιμες προσλήψεις.

Αναφορικά με το αντικείμενο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ο κ Αμπαζής τόνισε ότι είναι πολύ μεγάλο, καθώς υπάρχει στην Χίο μεγάλος αριθμός από αιγοπρόβατα και  βοοειδή ενώ μεγαλύτερη προσοχή  χρειάζεται και το «χιώτικο πρόβατο».

«Πρέπει να δοθεί βάρος στην αναπαραγωγή του χιώτικου προβάτου, γεγονός που η αποδυνάμωση της υπηρεσίας δεν βοηθά», τόνισε ο κ. Αμπαζής.