Χίος, Πέμπτη 4 Ιουνίου

"Συντεχνιακές κάστες θεωρούν το δήμο τσιφλίκι τους"

Απάντηση Δημάρχου στο Σύλ. Εργαζομένων ΟΤΑ
Πέμ, 21/05/2020 - 15:48

Απαντά... επιτιθέμενος σε συντεχνιακές -όπως τονίζει- κάστες, ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, αναφορικά με την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ, με αφορμή την μετακίνηση υπαλλήλου της υπηρεσίας καθαριότητας και την φραστική - όπως ανέφερε ο σύλλογος- επίθεση που δέχθηκε η συγκεκριμένη υπάλληλος από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας.

Αναλυτικά αναφέρει:

"Λυπάμαι πολύ για το υβριστικό περιεχόμενο και το ύφος της επιστολής του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο μας. Ωστόσο, έχω να σημειώσω τα εξής:

Κάποιες φορές λόγω πίεσης ή φόρτου εργασίας ίσως προκύψουν άτοπες συμπεριφορές στο εργασιακό πλαίσιο, οι οποίες βέβαια καλό είναι να θεραπεύονται από όλες τις βαθμίδες, σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο με ειλικρινή τρόπο. Παρά ταύτα, οι πρακτικές και η συμπεριφορά των εκπροσώπων του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο αποτελούν πέρα από άτοπη και αδικαιολόγητη στάση, αλγεινό και επονείδιστο παράδειγμα φεουδαρχικής αντίληψης για τη λειτουργία του Δήμου. Δυστυχώς, ο τρόπος που λειτουργούν και συμπεριφέρονται κάποιες ομάδες από το παρελθόν αποδεικνύει περίτρανα την εναντίωση και τον πόλεμο σε οτιδήποτε παραβιάζει τη νιρβάνα αυτών των ανθρώπων και σπάει τα αβγά της νηνεμίας.

Σε αυτό το λίγο διάστημα της δημοτικής μας αρχής ουδέποτε ο Δήμαρχος και οι αιρετοί συνεργάτες του αντιμετώπισαν το Δήμο ως τσιφλίκι. Ο Δήμος, όμως, είναι το σπίτι του δημότη! Αντίθετα, με θετική διάθεση και όραμα για ένα πιο αποτελεσματικό Δήμο πορεύεται και αγωνίζεται. Σε αυτήν τη βάση υπάρχουν υπεύθυνοι εργαζόμενοι, αξιόλογοι, και ευσυνείδητοι, που καθημερινά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να προχωρούν οι εργασίες σε όλα τα επίπεδα. Αυτούς τους εργαζομένους τους σεβόμαστε και τους τιμούμε, αναγνωρίζοντας στο ακέραιο την προσφορά και το έργο τους.

Υπάρχουν όμως και καθώς φαίνεται ορισμένες οργανωμένες και συντεχνιακές κάστες, οι οποίες θεωρούν το Δήμο αιώνιο τσιφλίκι και κτήμα τους δυσαρεστούνται στην ιδέα ότι θα μπει φραγμός στην ες αεί εκμετάλλευση και άδικη νομή της διοίκησης του Δήμου και των υπηρεσιών.

Επιτέλους ας καταλάβουν ότι χρέος μας είναι η εξυπηρέτηση του δημότη και όχι το ατομικό συμφέρον μας. Αυτές οι συμπεριφορές είναι παρωχημένες, ατελέσφορες και θλιβερά απομεινάρια μιας άλλης εποχής που ας το καταλάβουν, πέρασε ανεπιστρεπτί.

Οι πολίτες έχουν και γνώση για όλα αυτά και ίδια εμπειρία σε πολλές περιπτώσεις. Στην κρίση λοιπόν όλων των συμπολιτών μας, τους παραδίδουμε. Στους ανθρώπους του μόχθου που καθημερινά αγωνίζονται, φτύνοντας αίμα για ένα κομμάτι ψωμί και οι οποίοι γίνονται κοινωνοί της αλαζονείας, της φυγοπονίας και της αναποτελεσματικότητας αυτών που καταστρατηγούν το Δήμο, εξαπολύοντας σε εμάς πόλεμο από παντού.

Ωστόσο, εμάς αυτός ο πόλεμος μας κάνει και πιο δυνατούς και πιο αποτελεσματικούς για να συνεχίσουμε το έργο και τις προσπάθειές μας για ένα Δήμο σύγχρονο και ανθρώπινο κοντά στο δημότη. Κοιτάμε μπροστά και στα μάτια τους δημότες μας, για αυτούς αγωνιζόμαστε!

Για το λόγο αυτό, καλώ αυτούς που προσπαθούν να υποσκάψουν το έργο μας επιτέλους να σοβαρευτούν και να ασκούν τα καθήκοντά τους με συνέπεια, υπευθυνότητα και δημιουργικότητα. Τα προβλήματα που ταλανίζουν τούτη τη ώρα τον τόπο μας είναι πολλά και σοβαρά. Δεν υπάρχει ούτε ο χρόνος, ούτε και η διάθεση εκ μέρους της δημοτικής αρχής για κανακέματα με τη λογική της παιδικής χαράς που θέλουν να είναι ο Δήμος Χίου."

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 04/06/2020 - 10:18

Η Ελλάδα, αντιμέτωπη με μαζικές αφίξεις μεταναστών στην επικράτειά της, απηύθυνε αίτημα στήριξης μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης των ευάλωτων πληθυσμών στην πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη και τον περιορισμό των υγειονομικών κινδύνων που σχετίζονται με την επιδημία του Covid-19. Ανταποκρινόμενη στο αίτημα αυτό, η Γαλλία αποστέλλει δια θαλάσσης τέσσερις οικίσκους ιατρικής φροντίδας.

Το υλικό αυτό, το ταξίδι του οποίου ξεκίνησε από το λιμένα της Χάβρης, θα καταστήσει δυνατή την εγκατάσταση στη Χίο ενός κινητού ιατρείου υπό τη διαχείριση των ελληνικών αρχών.

Η επιχείρηση αυτή, που διευκολύνθηκε από τις υπηρεσίες της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, αποτελεί έκφραση της αλληλεγγύης της Γαλλίας προς την Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει συρροή μεταναστών και αιτούντων άσυλο.

Ο εξοπλισμός, που αναμένεται να φτάσει στον Πειραιά στα τέλη Ιουνίου, μεταφέρεται χάρη στη συνδρομή του Ιδρύματος CMA-CGM, που έχει συνάψει σύμβαση εταιρικής σχέσης με το κέντρο στήριξης και αντιμετώπισης κρίσεων του Υπουργείου Ευρώπης και εξωτερικών υποθέσεων της Γαλλίας. Πρόκειται για την πρώτη επιχείρηση που λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της σύμβασης αυτής.

Το Ίδρυμα CMA-CGM δέχθηκε επίσης να μεταφέρει 700 κιλά φαρμακευτικού υλικού, προσφορά του Ιδρύματος Tulipe, προς χρήση από το υγειονομικό προσωπικό επικεφαλής της κινητής ιατρικής μονάδας.

Εξάλλου, το Υπουργείο Ευρώπης και εξωτερικών υποθέσεων συνεχίζει να υποστηρίζει τις ΜΚΟ που αναπτύσσουν ανθρωπιστικά προγράμματα προς όφελος των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο στα ελληνικά νησιά.

 

Αναδημοσίευση από kathimerini.gr