Χίος, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου

Συντονισμός των Τεχνικών Υπηρεσιών και ομάδα Άμεσης παρέμβασης οι προτεραιότητες Ξενάκη

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 17/09/2019 - 14:08

Τον συντονισμό των Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Χίου έχει ως προτεραιότητα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης, που πραγματοποίησε σύσκεψη το μεσημέρι της Τρίτης για αυτό τον σκοπό.

«Όλοι οι χωρικοί αντιδήμαρχοι καθώς και η τεχνική υπηρεσία θα πρέπει να συντονιστούν έτσι ώστε ο κάθε αντιδήμαρχος να γνωρίζει σε ποιόν μηχανικό της υπηρεσίας θα απευθυνθεί για τα θέματα της δημοτικής του ενότητας», ανέφερε ο κ.Ξενάκης συμπληρώνοντας ότι υπάρχει η σκέψη μεταφοράς όλων των μηχανικών του Δήμου Χίου σε ένα κτίριο (πιθανά στο πρώην δημαρχείο Αγ.Μηνά).

Παράλληλα ο αντιδήμαρχος τεχνικών Υπηρεσιών αναφέρθηκε στον σχεδιασμό μιας ομάδας άμεσης παρέμβασης, όπως την χαρακτήρισε, που θα μπορεί σε πολύ σύντομο διάστημα να επεμβαίνει και να λύνει προβλήματα που παρουσιάζονται και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 22/11/2019 - 13:14

Το «πράσινο φως» από την νέα διοίκηση του διαδημοτικού Λιμενικού ταμείου πήρε η πρόταση της τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Χίου για το Master plan του Κεντρικού λιμένα με τον προϊστάμενο της Λευτέρη Παπαλάνη να παρουσιάζει τον σχεδιασμό  και να εξηγεί στα νέα μέλη του σώματος την διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Η πρόταση περιλαμβάνει σημαντικές τομές στην εικόνα του λιμανιού που γνωρίζουμε, με κυριότερη την «μετατόπιση» του πλοίου της ακτοπλοΐας στο νότιο τμήμα , όπου μια σειρά παρεμβάσεων τόσο στην λεκάνη του λιμένα (εκβάθυνση) όσο και στους χερσαίους χώρους, θα δώσει ανάσες στην καθημερνή επιβάρυνση του λιμανιού.

Σημαντική παράμετρος που οδήγησε στον συγκεκριμένο σχεδιασμό για το Λιμάνι είναι ο χώρος που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ με τον Λευτέρη Παπαλάνη να τονίζει ότι αυτό δημιούργησε  «εμπόδια» καθώς κάθε δράση έπρεπε να προσαρμοστεί σε αυτό το δεδομένο.

Το master plan έχει ακόμη αρκετό δρόμο μέχρι να λάβει τις τελικές εγκρίσεις και να ξεκινήσει η υλοποίηση του καθώς ακολουθούν τρεις ακόμη μελέτες. Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η κυκλοφοριακή μελέτη και η μελέτη κυματισμού.

Μετά την ολοκλήρωση όλων των μελετών και την διαβούλευση με την τοπική κοινωνία ακολουθεί η έγκριση του σχεδιασμού από μια σειρά υπουργεία  και υπηρεσίες μέχρι να φτάσουμε σε βάθος τριετίας στην οριστική έγκριση  και στο ξεκίνημα των εργασιών.