Χίος, Πέμπτη 20 Ιουνίου

ΣΥΡΙΖΑ κατά ΚΚΕ για τα κενά στα σχολεία

Πέμ, 06/12/2018 - 14:57

Σε κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ, σε τοπικό επίπεδο, εξελίσσεται το θέμα της κάλυψης κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία της Β/βάθμιας εκπαίδευσης Χίου.

Αυτή τη φορά η Νομαρχική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Χίου παίρνει θέση στο θέμα, κατηγορώντας το ΚΚΕ ότι έκανε ερώτηση στη Βουλή για να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Αναλυτικά σημειώνει: « Ως ΣΥΡΙΖΑ Χίου, με ανακοίνωσή μας της 7-9-2018 αναφέραμε ότι για πρώτη φορά και πριν την έναρξη των μαθημάτων έχουν γίνει τόσες προσλήψεις αναπληρωτών και μάλιστα για πρώτη φορά στη Ειδική Αγωγή. Ακολούθησαν και άλλες προσλήψεις για την κάλυψη των εναπομεινάντων κενών.

Αυτή είναι η πραγματικότητα η οποία δεν αλλάζει.

Στην Χίο υπάρχουν κάποια μεμονωμένα κενά ,για τα οποία όμως έγινε πρόσληψη από το Υπουργείο παιδείας-εκτός από την ειδικότητα των Καλλιτεχνικών-αλλά οι εκπαιδευτικοί δεν την αποδέχθηκαν.

Στο γενικότερο κλίμα ισοπέδωσης και διαστρέβλωσης έχει επιχειρηθεί και παλαιότερα να παρουσιασθεί μια κατάσταση με πολλά κενά στα σχολεία. Ακόμα και το ΚΚΕ έκανε ερώτηση στην Βουλή, παρουσιάζοντας τα κενά διπλά για δημιουργία εντυπώσεων κατά την προσφιλή του τακτική.

Εμείς δεν θα πούμε πολλά μόνο ότι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στα σχολεία ξέρουν ακριβώς την κατάσταση και είμαστε σίγουροι ότι την ξέρουν και όσοι πετάνε κορώνες για πολιτική εκμετάλλευση.

Η κανονικότητα στην εκπαίδευση κατακτιέται χρονιά-χρονιά και αυτή η σχολική χρονιά σηματοδότησε μια νέα αρχή στα δεδομένα της Παιδείας.»

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 19/06/2019 - 20:54

Μια παλιά γνώριμη της Χίου, που «ξεδόντιασε» μαζί με τον Αστυνόμο Γ. Κεβόπουλο τους… Locos, στην μεγαλύτερη μέχρι σήμερα επιχείρηση για την πάταξη ναρκωτικών στο νησί μας, η πρώην Εισαγγελέας Χίου Εμμανουέλα Κετσιατζή σύμφωνα με τις πρόσφατες μεταθέσεις Δικαστικών τοποθετείται Αντιεισαγγελέας Εφετών Αιγαίου με έδρα την Μυτιλήνη.

Ταυτόχρονα αμετακίνητη στη θέση της μένει η νυν Εισαγγελέας Σπυριδούλα Σταυράτη με την γνωστή δράση μεταξύ άλλων στον χώρο της προστασίας ανηλίκων και κυρίως των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων.

 Οσον αφορά τις μεταθέσεις Δικαστικών η Πρόεδρος Πρωτοδικών Χίου Μαρία Τομπάζη μετατίθεται στην Αθήνα και στη θέση της τοποθετείται ο Πρωτοδίκης Ευστάθιος Μερκούρης.

Επίσης στη θέση του Αντιεισαγγελέα Χίου Αθανάσιου Γεωργάκη που μετατίθεται στην Κοζάνη τοποθετείται η Αθηνά Πιτσουλάκη.