Χίος, Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου

ΣΥΡΙΖΑ κατά ΚΚΕ για τα κενά στα σχολεία

Πέμ, 06/12/2018 - 14:57

Σε κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ, σε τοπικό επίπεδο, εξελίσσεται το θέμα της κάλυψης κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία της Β/βάθμιας εκπαίδευσης Χίου.

Αυτή τη φορά η Νομαρχική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Χίου παίρνει θέση στο θέμα, κατηγορώντας το ΚΚΕ ότι έκανε ερώτηση στη Βουλή για να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Αναλυτικά σημειώνει: « Ως ΣΥΡΙΖΑ Χίου, με ανακοίνωσή μας της 7-9-2018 αναφέραμε ότι για πρώτη φορά και πριν την έναρξη των μαθημάτων έχουν γίνει τόσες προσλήψεις αναπληρωτών και μάλιστα για πρώτη φορά στη Ειδική Αγωγή. Ακολούθησαν και άλλες προσλήψεις για την κάλυψη των εναπομεινάντων κενών.

Αυτή είναι η πραγματικότητα η οποία δεν αλλάζει.

Στην Χίο υπάρχουν κάποια μεμονωμένα κενά ,για τα οποία όμως έγινε πρόσληψη από το Υπουργείο παιδείας-εκτός από την ειδικότητα των Καλλιτεχνικών-αλλά οι εκπαιδευτικοί δεν την αποδέχθηκαν.

Στο γενικότερο κλίμα ισοπέδωσης και διαστρέβλωσης έχει επιχειρηθεί και παλαιότερα να παρουσιασθεί μια κατάσταση με πολλά κενά στα σχολεία. Ακόμα και το ΚΚΕ έκανε ερώτηση στην Βουλή, παρουσιάζοντας τα κενά διπλά για δημιουργία εντυπώσεων κατά την προσφιλή του τακτική.

Εμείς δεν θα πούμε πολλά μόνο ότι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στα σχολεία ξέρουν ακριβώς την κατάσταση και είμαστε σίγουροι ότι την ξέρουν και όσοι πετάνε κορώνες για πολιτική εκμετάλλευση.

Η κανονικότητα στην εκπαίδευση κατακτιέται χρονιά-χρονιά και αυτή η σχολική χρονιά σηματοδότησε μια νέα αρχή στα δεδομένα της Παιδείας.»

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/12/2018 - 19:31

Ένας άνδρας βρέθηκε το μεσημέρι νεκρός έξω από το χωριό Μόρια. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο θάνατος του άνδρα που πιθανότατα πρόκειται για αιτούντα άσυλο, έχει επέλθει από αιχμηρό αντικείμενο.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν τεθεί σε επιφυλακή στον καταυλισμό της Μόριας, ενώ ο χώρος όπου βρέθηκε ο νεκρός έχει αποκλειστεί.