ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Αστείες δικαιολογίες της ΝΔ για το φιάσκο της Τράπεζας Θεμάτων

Παρ, 02/06/2023 - 11:18

"Με μεγάλη απογοήτευση διαπιστώσαμε αυτές τις μέρες, ότι στην Ελλάδα του 2023, στη χώρα της πολυδιαφημισμένης ψηφιακής μεταρρύθμισης και του ‘υπερσύγχρονου’ επιτελικού κράτους, ακόμα και η διεξαγωγή ενδοσχολικών εξετάσεων στα Λύκεια δεν θεωρείται κάτι δεδομένο αλλά πολυτέλεια", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου και καταγγέλλει τη Νέα Δημοκρατία για το "φιάσκο", όπως αναφέρει, της Τράπεζας Θεμάτων.

Αναλυτικά σημειώνει:

"Οι δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας κα Κεραμέως ότι όλα είναι έτοιμα για την έναρξη των σχολικών εξετάσεων, δεν απέτρεψαν το φιάσκο και η πλατφόρμα με την Τράπεζα Θεμάτων κατέρρευσε.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχείρησε για ακόμα μία φορά να μην αναλάβει τις ευθύνες της, έριξε το φταίξιμο οπουδήποτε αλλού, και έκρυψε την ανεπάρκεια της πίσω από αστείες δικαιολογίες.

Μίλησε για αμέτρητες κυβερνοεπιθέσεις από 114 χώρες, για hackers, για πρωτοφανή επίθεση που δέχεται η χώρα μας, μέχρι που της έφταιξε η Απλή Αναλογική και φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ‘επιτελική’ επιπολαιότητα και οι ψηφιακοί ερασιτεχνισμοί της Νέας Δημοκρατίας, δημιούργησαν προβλήματα και αναστάτωση σε χιλιάδες μαθητές, μαθήτριες, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν υπήρξε πρωτοφανής επίθεση, ούτε μεγατόνων. Οι μεγάλες επιθέσεις hacker αποτυπώνονται στα διαγράμματα κίνησης του δικτύου. Η διεθνώς εισερχόμενη κίνηση του grnet δεν εμφανίζει καμιά ασυνήθιστη απόκλιση στις 29-30/5.

Ακόμα όμως και να ίσχυε, θα μπορούσαν να κόψουν ακαριαία όλες τις προσπελάσεις από το εξωτερικό. Πειστικά στοιχεία δεν έχουν δώσει για την ‘τρομερή εξωτερική επίθεση’ παρά μόνο καταφεύγουν σε βαρύγδουπες εκφράσεις και δικαιολογίες.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη για ακόμα μία φορά έδειξε να είναι ανοργάνωτη και αναποτελεσματική, αφού δεν είχε προβλέψει και δεν νομοθέτησε εναλλακτική μέθοδο για την διανομή θεμάτων (email, τηλέφωνο κ.α.) μέχρι και η ύστατη, η επιλογή θεμάτων από τους εκπαιδευτικούς αφού πρόκειται για εξετάσεις που δεν επηρεάζουν την εισαγωγή των μαθητών στα ΑΕΙ.

Λέξεις όπως, αυτοκριτική, συγγνώμη, αναλαμβάνω την ευθύνη, είναι άγνωστες για τη Νέα Δημοκρατία, και επιμένει, με προκλητικότητα και θράσος, κάθε φορά που τα κάνει μαντάρα, να ρίχνει τις ευθύνες σε όλους τους άλλους. Αυτό δείχνει ασέβεια προς τους πολίτες που πάντα είναι τα θύματα της ‘επιτελικής’ ασυνεννοησίας.

Τελικά αυτή η κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία για την ανούσια φλυαρία της και το ανύπαρκτο έργο σε όλους τους τομείς."

 

 

Σχετικά Άρθρα