ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Δευτέρα 11 του Οκτώβρη είμαστε όλοι εκπαιδευτικοί

Κυρ, 10/10/2021 - 00:35

«Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Χίου στέκεται ξεκάθαρα δίπλα στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, δίπλα στους γονείς και τους μαθητές που παλεύουν και ονειρεύονται μια υψηλής παροχής δημόσια και δωρεάν παιδεία με κρατική χρηματοδότηση κι όχι παρεμβάσεις χορηγών, όπως προωθείται» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Χίου και αναλυτικά συνεχίζε:

«Οι εκπαιδευτικοί αποδεικνύουν συνεχώς πως αν το σημερινό δημόσιο σχολείο προχωρά μπροστά, οφείλεται στην υπεράνθρωπη προσπάθεια των ίδιων να καλύψουν τα κενά σε προσωπικό, σε εξοπλισμό, σε χρηματοδότηση σε συνθήκες τηλεκπαίδευσης χωρίς μέσα, σε σχολεία επικίνδυνα και υπό κατάρρευση.

Οι γονείς και οι μαθητές, μέλη όλοι της ίδιας οικογένειας της σχολικής κοινότητας, το γνωρίζουν, το βλέπουν.

ΜΑΤ-ΑΥΡΕΣ : το «σινιάλο» της κυβέρνησης στα παιδιά να μην σέβονται τους εκπαιδευτικούς τους

Απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους, η κυβέρνηση τολμά χωρίς ντροπή να παρατάσσει ΑΥΡΕΣ και ΜΑΤ, να χτυπά τους δασκάλους και τους καθηγητές να τους σέρνει στα δικαστήρια.

Τόσος είναι ο σεβασμός της προς τον Εκπαιδευτικό.

Τολμά να επιδεικνύει το πρόσωπο του αυταρχισμού της καταστολής και της βίας στους ανθρώπους που έχουν έργο τους, πρώτα από όλα, να αναστήσουν πολίτες με πνεύμα και λόγο ελεύθερο, πολίτες οικοδόμους μιας ειρηνικής κοινωνίας.

Σκέφτεται άραγε η κυβέρνηση την εικόνα και το παράδειγμα που δίνει στα παιδιά; Τους απειλεί κιόλας με παύσεις στελεχών, με αναστολή βαθμολογικής εξέλιξης με κράτηση μισθών. Πώς τολμάει;

Η μόρφωση θα γίνει δικαίωμα μόνο για τους οικονομικά ισχυρούς.

Οι εκπαιδευτικοί αγωνίζονται ενάντια στην εφαρμογή του νόμου-παγίδα της αξιολόγησης εσωτερικής και εξωτερικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη που σκοπό έχει να κατηγοριοποιήσει τα σχολεία βάζοντάς τους ταμπέλες, να συγχωνεύσει και να κλείσει σχολικές μονάδες, να υποβιβάσει τη δημόσια παιδεία στα μάτια της κοινωνίας και να οδηγήσει τους γονείς στην ιδιωτική, όπως έγινε και με την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια και πλημμύρισαν τα κολλέγια.

Αυτό το πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα τα σχολεία που βρίσκονται σε υποβαθμισμένες περιοχές και πηγαίνουν μαθητές από φτωχές και ευάλωτες οικογένειες.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου είμαστε δίπλα, είμαστε ανάμεσα, είμαστε σίγουρα ΜΑΖΙ με τους δασκάλους και καθηγητές που αγωνίζονται, απεργούν και διεκδικούν ένα ποιοτικό, αναβαθμισμένο, στελεχωμένο, εξοπλισμένο καλύτερο δημόσιο σχολείο. Ένα δημόσιο σχολείο δημοκρατικό και ανοιχτό προς όλα τα παιδιά ανεξαρτήτου χρώματος, φυλής ή μαθησιακών ικανοτήτων, κοινωνικής ή οικονομικής θέσης των γονέων».
 

Σχετικά Άρθρα