ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κοροϊδεύει τον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού.

Δευ, 22/11/2021 - 06:22

Συνάντηση με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Χίου Παντελή Λεγάτο είχαν ο βουλευτής Χίου, Ανδρέας Μιχαηλίδης και η Συντονίστρια της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Χίου, Βάσω Μιχαλοπούλου.

«Το περιεχόμενο της συνάντησης αφορούσε τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού μας» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Χίου, αναλυτικά αναφέρει:

«Το μεταφορικό ισοδύναμο, ένα πολύ σημαντικό μέτρο που για πρώτη φορά θεσπίστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ανακούφισε τοπικές επιχειρήσεις και πολίτες, δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη το έχει παγώσει με αποτέλεσμα οι πληρωμές να έχουν καθυστερήσει περίπου έξι μήνες.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το πρόβλημα που έχει προκύψει με το ‘Εξοικονομώ κατ’ οίκον’. Όπως έχει διαπιστωθεί, το πρόγραμμα δεν υπολογίζει τον μειωμένο ΦΠΑ που αφορά την Χίο, και το κόστος επιβαρύνει τους δικαιούχους του προγράμματος αφού αναγκάζονται αυτοί να καλύψουν την διαφορά που προκύπτει μεταξύ μειωμένου ΦΠΑ (17%) και γενικού ΦΠΑ (24%).

Επίσης συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει με τις πληρωμές στην εκταμίευση προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ, και η απαράδεκτη απόφαση του περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη να αποσύρει την χρηματοδότηση που είχε υποσχεθεί για την επιχειρηματικότητα, αφήνοντας έκθετους εκατοντάδες επιχειρηματίες, κυρίως τους ανθρώπους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και νέους επιχειρηματίες.

Η απόφαση αυτή της περιφερειακής αρχής στρέφεται εναντίον της ανάπτυξης που έχουν ανάγκη τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, και υπονομεύει τις προσπάθειες να δημιουργηθούν επιχειρήσεις και καινοτόμες δραστηριότητες.

Τα συμπεράσματα τα οποία βγαίνουν δυστυχώς, είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει εγκαταλείψει τις τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχει παγώσει κάθε μέτρο ενίσχυσης, αποσύρει την χρηματοδότηση, και δημιουργεί ένα δυσάρεστο κλίμα ανησυχίας και ανασφάλειας στην αγορά και στους εργαζόμενους των μαγαζιών.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου εναντιωνόμαστε στη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας που θέλει να οδηγήσει πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε συρρίκνωση και κλείσιμο. Είναι ανάγκη να υπάρξει διεκδίκηση αναπτυξιακών πόρων για να υποστηριχτεί η επιχειρηματικότητα και οι καινοτόμες δραστηριότητες οι οποίες θα δώσουν οξυγόνο στην αγορά και θα φέρουν πραγματική ανάπτυξη στο τόπο.

Μπροστά στην αντιαναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιβάλλεται ένας διαφορετικός σχεδιασμός που θα ενθαρρύνει την πραγματική οικονομία, την αγορά και τους εργαζόμενους».

Σχετικά Άρθρα