Σύριζη... εμπάθεια για επενδύσεις

Απάντηση Ν. Μηταράκη, στον ΣΥΡΙΖΑ Χίου σχετικά με ανακοίνωση για την επένδυση που εγκρίθηκε στα Κεραμεία.
Κυρ, 09/08/2015 - 20:11

Απάντηση Ν. Μηταράκη, Βουλευτή Χίου της Νέας Δημοκρατίας, σε ΣΥΡΙΖΑ Χίου σχετικά με ανακοίνωση για την επένδυση που εγκρίθηκε στα Κεραμεία. 

"Ενώ η χώρα επέστρεψε εξαιτίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ σε ύφεση και σε αύξηση της ανεργίας, η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Οργάνωσης Χίου του ΣΥΡΙΖΑ εμπεριέχει εμπάθεια για τις ιδιωτικές επενδύσεις και άγνοια νόμου για το καθεστώς Fast Track.

 Πρώτον, η αδειοδότηση πολύπλοκων έργων είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί μέσω των γενικών διατάξεων, κατά συνέπεια κάθε σχετική πρόταση απλώς αναβάλλει επ´ άπειρο την υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων, οι οποίες έχουν πολύ θετικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία. Άρα η διαδικασία Fast Track είναι η πλέον κατάλληλη και ενδεδειγμένη για την πραγματοποίηση της επένδυσης στα Κεραμεία, αλλά και κάθε μεγάλης, στρατηγικής επένδυσης.

Δεύτερον, η νομοθεσία Fast Track, όπως ψηφίστηκε από τη Βουλή το 2013 υποβάλλει σε αυξημένο νομικό έλεγχο την αδειοδότηση Fast Track, ειδικά σε περιβαλλοντικά θέματα, καθώς οι επενδύσεις αυτές αδειοδοτούνται με Προεδρικά Διατάγματα, άρα ελέγχονται υποχρεωτικά, αυστηρά και προληπτικά από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Το Fast Track είναι σήμερα το καταλληλότερο εργαλείο για τις μεγάλες επενδύσεις που απελπισμένα χρειαζόμαστε για να επιτύχουμε την έξοδό μας από την κρίση.

 Ας αφήσει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ τις δικαιολογίες και ας κάνει επιτέλους κάτι θετικό για τη Χίο."

 

Σχετικά Άρθρα