Χίος, Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Σύριζη... επίθεση Μιχαηλίδη σε Νότη Μηταράκη και Μητροπολίτη για το προσφυγικό

Με αφορμή συνέντευξη εν όψει της σημερινής συγκέντρωσης στο Χανδρής
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 18/11/2019 - 15:42

Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης για σήμερα  ανοιχτής πολιτικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ  στο ξενοδοχείο Χανδρής, πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι οι κεντρικοί ομιλητές,  Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Κώστας Ζαχαριάδης, στην οποία συμμετείχε και ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Όπως τόνισαν,  ο μήνας του μέλιτος για την Κυβέρνηση της Ν.Δ. τελείωσε, διεμήνυσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει τα αντιπολιτευτικά του καθήκοντα και προέτρεψαν τους πολίτες να εγγραφούν στο κόμμα.

Ειδική αναφορά στο προσφυγικό έκανε ο τοπικός Βουλευτής Α. Μιχαηλίδης, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση παλινωδεί, δεν μπορεί να εφαρμόσει τίποτα απ’ όσα υποσχέθηκε ενώ επιτέθηκε ευθέως στο συνάδελφό του Βουλευτή της Ν.Δ. και υφυπουργό Εργασίας Νότη Μηταράκη, για τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού στο Νομό μας.

Ανά εβδομάδα είπε υπόσχεται διαφορετικά πράγματα, μέχρι και την ΒΙΑΛ υποσχέθηκε να κλείσει ενώ γνωρίζει ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Λέει ψέματα, είπε για τον Νότη Μηταράκη ο Α. Μιχαηλίδης και αυτό φαίνεται και θα φανεί αύριο εντονότερα.

Από τα πυρά του Α. Μιχαηλίδη δεν ξέφυγε ούτε ο Μητροπολίτης Χίου, κος Μάρκος, για τον οποίο σημείωσε ότι ενώ είναι λαλίστατος σε άλλα ζητήματα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό αφορά και εκείνα για τα οποία δεν έχει καμιά αρμοδιότητα, στο προσφυγικό δεν δείχνει τον ίδιο ζήλο, αναλαμβάνοντας για παράδειγμα πρωτοβουλία να ανοίξει αίθουσες εκκλησιών για τη στέγαση προσφύγων – μεταναστών που διαβιούν σε άθλιες συνθήκες σήμερα.

 

Σχετικά Άρθρα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ KONRAD-ADENAUER-STIFTUNG ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΔΕ
Σάβ, 14/12/2019 - 12:03

«Τα επιμορφωμένα στελέχη είναι και καλά στελέχη», ανέφεραν οι διοργανωτές της Ακαδημίας Στελεχών της ΝΔ που πραγματοποιεί, σε συνεργασία με την ΝΟΔΕ, ημερίδα στην Χίο.

«Κύριος στόχος αυτής της επιμόρφωσης είναι να δώσουμε στα στελέχη μας ορθό πολιτικό λόγο και ικανότητα να διαχειριστούν τα τοπικά ζητήματα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου Πρόδρομος Μανωλάκης.

Η  επιμορφωτική ακαδημία οργανώνεται από το ίδρυμα Konrad-Adenauer-Stiftung ενώ μετά την Χίο θα πραγματοποιηθεί και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Παράλληλα με την επιμόρφωση των στελεχών θα υπάρξει και συζήτηση για τοπικά προβλήματα από τα οποία δεν θα μπορούσε να λείπει η αναφορά  στο μεταναστευτικό-προσφυγικό με τα στελέχη της ΝΔ να τονίζουν ότι από τον Γενάρχη που θα ξεκινήσει η κατανομή μεταναστών και προσφύγων σε όλη την χώρα, τα νησιά, που έχουν επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος, θα μπορέσουν να δουν τα μέτρα αντιμετώπισης που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.