Χίος, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου

Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων «ΙΡΙΔΑ» στον Δήμο Χίου

Τετ, 10/04/2019 - 17:57

Το ΔΣ του Δήμου Χίου, με ομόφωνη απόφαση του, ενέκρινε την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Χίου, του Υπουργείου Εσωτερικών και της Πολεμικής Αεροπορίας για την εφαρμογή του Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων «ΙΡΙΔΑ».

Πρόκειται για ένα σύγχρονο, ισχυρό, αποτελεσματικό και ασφαλές πληροφοριακό σύστημα που ενισχύει την αποδοτικότητα, τη διαφάνεια, τον ιεραρχικό έλεγχο και το συντονισμό των υπηρεσιών του Δήμου Χίου. Αυτο έχει ως αποτέλεσμα να βελτιώνεται η συνολική διοικητική ικανότητα του φορέα να ανταποκρίνεται με ταχύτητα, ακρίβεια και διαφάνεια στις λειτουργικές απαιτήσεις ενός σύγχρονου οργανωτικού περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει σημαντική εξοικονόμηση πόρων.

Από την έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας του παραπάνω συστήματος, όλες οι υπηρεσιακές μονάδες του Δήμου Χίου, συμπεριλαμβανομένων και των γραφείων υποστήριξης των πολιτικών προϊσταμένων θα καταρτίζουν, συντάσσουν, υπογράφουν, διακινούν και αρχειοθετούν ψηφιακά όλα τα εισερχόμενα, εξερχόμενα και εσωτερικά διακινούμενα υπηρεσιακά έγγραφα.

Ειδικότερα, σημαντικά οφέλη αναμένεται να προκύψουν από τη χρήση του συστήματος, όπως εξοικονόμηση χρόνου χρέωσης και διακίνησης της αλληλογραφίας, με συνέπεια τη μείωση στις μετακινήσεις αποστολής-παράδοσης της σχετικής αλληλογραφίας και παράλληλη αύξηση της παραγωγικότητας, καλύτερη παρακολούθηση εκκρεμοτήτων σε όλα τα επίπεδα της υπηρεσιακής ιεραρχίας, εξοικονόμηση χαρτιού και μελανιών, αποτύπωση, καταγραφή και εξορθολογισμό των βασικών διοικητικών λειτουργιών του Δήμου Χίου.

Το σύστημα «ΙΡΙΔΑ»  αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου από τα στελέχη του Κέντρου Μηχανογράφησης του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και προσαρμόστηκε πλήρως στις ανάγκες του Δήμου Χίου, ο οποίος είναι ένας από τους 12 πρώτους Δήμους στην Ελλάδα που προχωράει στην υιοθέτησή του. Ήδη από τον Οκτώβριο του 2018 ο Δήμος Χίου, με πρωτοβουλία του Τμήματος Πληροφορικής, χρησιμοποιεί δοκιμαστικά το εν λόγω σύστημα, και προέκρινε την οριστική εφαρμογή του στις Δημοτικές Υπηρεσίες.

Κατά την υπογραφή του μνημονίου, ο Δήμαρχος Χίου ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Υπαρχηγό ΓΕΑ, Υποπτέραρχο Ιωάννη Γοντικούλη και την εξαιρετική ομάδα των προγραμματιστών που ανέπτυξαν το σύστημα καθώς και το τμήμα Μηχανογράφησης του Δήμου Χίου για τη συστηματική συνεργασία και δουλειά ενός έτους.

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ
Τετ, 18/09/2019 - 19:30
Παρά τη έγκαιρη μεταφορά ο 58χρονος κατέληξε

Τελικά η διοικήτρια του νοσοκομείου έχει απόλυτο δίκιο όταν δηλώνει ότι ο ΣΕΣΝΟΧ και η ίδια έχουν εντελώς διαφορετική αντίληψη για την υγεία στο νησί και γενικότερα.

Εκείνη είναι η φωνή της εκάστοτε κυβέρνησης , χτες του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα της ΝΔ, γι  αυτό και διαχειρίζεται επάξια τις πολιτικές της φτώχειας των περικοπών και των ελλείψεων στο νοσοκομείο της Χίου.

Δε μας ξενίζει δυστυχώς ο τρόπος που αντιμετωπίζει κάθε πρόβλημα , με μπαλώματα και επιπολαιότητες  που κλείνουν τη μια τρύπα και ανοίγουν άλλες, αφού αντί να αναδείξει τις κυβερνητικές ευθύνες όλων αυτών των ετών που διατηρούν την υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να απαιτήσει μόνιμες  προσλήψεις, ταυτίζεται με τις πολιτικές λιτότητας του υπουργείου.

Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η διαχείριση του προβλήματος με το ΕΚΑΒ,αφού με έγγραφη διαταγή της και χρησιμοποιώντας άσχετη  εγκύκλιο, μετακίνησε τραυματιοφορέα  ΥΕ  από τα επείγοντα για δύο (2) ώρες στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, προκειμένου να γίνουν τα εξιτήρια των κλινικών , όταν το ΕΚΑΒ αποτελεί αυτόνομη υπηρεσία , αλλά και αυτά που επικαλείται αφορούν στα κέντρα υγείας και όχι στα νοσοκομεία.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός  ορισμένων δημοσιογράφων, που καλλιεργώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό, συντάσσονται με αυτές τις  λύσεις διαχείρισης της φτώχειας, μιλώντας για υπερβολές του ΣΕΣΝΟΧ. Αλήθεια αν με αυτές τις απόψεις τους αύριο έχουμε επιθέσεις σε εργαζόμενους, όπως είχαμε στο ΕΚΑΒ, από αγανακτισμένους πολίτες , που αντί να χτυπούν το γάιδαρο χτυπάνε το σαμάρι τι θα πουν;;; Ας προσέξουν λοιπόν ,  όταν ρίχνουν νερό στο μύλο των πιο αντιδραστικών θεωριών.

ΩΣ ΕΓ ΤΟΥ ΝΤ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ.

Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικό.

Να σταματήσει η υποστελέχωση του νοσοκομείου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Μόνιμες προσλήψεις σε όλες τις κλινικές και τομείς.

 Να σταματήσει η διοίκηση να κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί και να σκύψει μαζί με τους εργαζόμενους πάνω στα προβλήματα του νοσοκομείου και των μονάδων υγείας απαιτώντας τις λύσεις που χρειάζονται.

Για την  Εκτελεστική Γραμματεία

του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ

           Ο πρόεδρος                         Η Γεν. Γραμματέας

 

 

                                                      Μ. Σκούφαλος                           Σ. Γατανά