Τα αξιοθέατα της πόλης μας. Χαίρε Χίος Χαριτωμένη...

Δείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 09/11/2019 - 19:09

Δεν ξέρω από πού να αρχίσω και πού να σταματήσω.

Εγώ γράψει και άλλες φορές αυτό που πολλές φορές έλεγε ο μπάρμπα Σπύρος ο πατέρας μου όταν έβλεπε κάτι στραβό καί ανάποδο. "Στην ώρα του βλαστήμησε καί ψυχικό μήν κάνεις".

Περπατώντας και σήμερα όπως κάθε μέρα και ερχόμενος από τον ΝΟΧ προς την πόλη στην οδό Μιχαήλ Λιβανού βλέπω ξαφνικά μια μάνα να προλαβαίνει στο τσακ να τραβήξει το μικρό της αγοράκι μέσα απ'τον δρόμο πρωτού το κτυπήσει διερχόμενο αυτοκίνητο.

Και ξέρετε γιατί ; Γιατί το πεζοδρόμιο είναι κατειλημμένο και περιφραγμένο με συρματόπλεγμα και δεν μπορούσαν να περάσουν και αναγκαστικά βγήκαν μέσατο δρόμο. Και μιλάμε για μπροστά στο παλιό παγοποιείο σ'αυτό το σκελετομένο έκτρωμα που στηρίζεται με κατρόνια και ξύλα και φυσικά βρίσκονται μπροστά και οι κάδοι τών απορριμμάτων.

Δεν μπορώ να καταλάβω έχει τόσο μεγάλη αρχαιολογική αξία; Ένας μόνο πέτρινος τοίχος είναι και δίπλα χάλασμα από παλιόπετρες που δεν νομίζω ότι έχουν αξία . Αφού τόσα χρόνια ο ιδιοκτήτης δεν το φτιάχνει ή δεν του δίνουν άδεια, εκτός και εάν ανήκει σε κάποια δημόσια υπηρεσία, γιατί δεν κατεδαφίζεται αφού είναι ετοιμόρροπο και αποτελεί κίνδυνο για τους διαβάτες;

 Βλέπω καθημερινά τον Καμένο Πύργο που έχει αρχαιολογική αξία και μονίμως είναι κλειστός εκτός κάποιες φορές που συνεργείο καθαρίζει την είσοδο από τα ξερά χόρτα και τα σκουπίδια . Αν και Χιώτης δεν έχω μπει ποτέ μέσα . Ότι βλέπω απ'έξω που από τα παράθυρα καταλαβαίνω το εύρος του τείχους του είναι πάνω από εξήντα εκατοστά και γι'αυτό έχει αντέξει τόσα πολλά χρόνια από σεισμούς παρ ότι έχει καεί .

Εύχομαι για τον Καμένο Πύργο να υπάρξει κάποια δημόσια πρόσβαση στο κοινό, και για το επικίνδυνο τείχος της Μιχαήλ Λιβανού οι αρμόδιοι όποιοι είναι να απαλλάξουν την Χιώτικη κοινωνία από ένα επικίνδυνο κτίσμα !

Καλό απόγευμα ! Χίος 9 Νοεμβρίου 2019 Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

 

Σχετικά Άρθρα