Χίος, Τρίτη 23 Απριλίου

Τα προβλήματα των ΑμΕΑ θέμα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου

Σάβ, 19/01/2019 - 06:33

Ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία προσκαλεί τα μέλη του να παρευρεθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 21-1-2019 και ώρα 6.00 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, με θέμα την «Εφαρμογή της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία».

Τη συζήτηση του θέματος έχει προκαλέσει ο Π.Σ.Α.μεΑ. με αίτησή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο και έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν και άλλοι φορείς του αναπηρικού κινήματος στη Χίο και Σύλλογοι Γονέων, οι οποίοι θα αναφερθούν σε θέματα που τους απασχολούν.

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 22/04/2019 - 17:29
Ν. Μηταράκης

«Δεν αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ στο θέμα του 13ου μισθού, αναφέρθηκε στη γενικότερη επιδοματική πολιτική που κάνει η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο Νότης Μηταράκης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Χίου, αναφερόταν στις ερμηνείες που δόθηκαν από ΜΜΕ στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα του 9ου Οικονομικού Συνεδρίου Λευκωσίας, ότι δεν επιθυμεί «μια κοινωνία η οποία στηρίζεται στα δώρα των Χριστουγέννων».

Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη «δεν αναφέρεται στη μισθολογική πολιτική, αναφέρεται στην επιδοματική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, που επί δώδεκα μήνες υπερφορολογεί την πραγματική οικονομία, την κοινωνία και γύριζε ως δώρο Χριστουγέννων τα τελευταία χρόνια ένα μικρό ποσό, σε κάποιους, με κάποια κριτήρια.

Αυτή την επιδοματική πολιτική σχολιάζει ο κ. Μητσοτάκης και λέει ότι αντί αυτής της επιδοματικής πολιτικής αυτό που ο κόσμος πραγματικά ζητάει είναι καλές θέσεις εργασίας, ασφαλείς θέσεις εργασίας, ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ώστε να είναι σταθερό το υψηλό βιωτικό επίπεδο των Ελλήνων -και όχι το δώρο του εκάστοτε πρωθυπουργού στα κάθε Χριστούγεννα από την υπερφορολόγηση της πραγματικής οικονομίας. Νομίζω είναι ξεκάθαρη η άποψή του», εξήγησε ο κ. Μηταράκης.