T.E. Xίου ΚΚΕ: Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα μπροστά στο νέο κύμα της πανδημίας

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Τρί, 24/08/2021 - 00:08

Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης με τα πρωτόκολλα "σουρωτήρια" και την παντελή αδιαφορία για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, έχουν φέρει στο «κόκκινο» την κατάσταση στη Χίο.

Αφήνουν και το νησί μας απροστάτευτο μπροστά στο νέο κύμα της πανδημίας, στη λογική του «κόστους-οφέλους», που θεωρεί πιο οικονομικό να αντιμετωπίζονται οι συνέπειες παρά να προληφθούν με μέτρα οι κίνδυνοι της πανδημίας.

Ταυτόχρονα, προστατεύουν την κερδοφορία με το άνοιγμα του τουρισμού, που έγινε με θριαμβολογίες από πλευράς κυβέρνησης τον Μάη, όπου καταγράφηκαν 160.000 κρούσματα με ελάχιστο αριθμό διεξαγωγής τεστ.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι διάτρητα, κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες της κερδοφορίας των τουριστικών ομίλων.

Έτσι, έχουμε φτάσει στο σημείο όλες οι απλές κλίνες COVID και ΜΕΘ COVID του νοσοκομείου της Χίου να είναι καλυμμένες. Ενώ για την εξοικονόμηση των νέων κλινών, βρίσκονται γι’ άλλη μια φορά υπό μετακόμιση οι πολυμεταγγιζόμενοι και χημειοθεραπευόμενοι ασθενείς.

Όλα αυτά, δείχνουν πόσο κάλπικο ήταν το κυβερνητικό αφήγημα περί ενίσχυσης του συστήματος Υγείας, αλλά και πόσο εγκληματική είναι η στάση της κυβέρνησης που ακόμη και τώρα αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματα των υγειονομικών και του εργατικού - λαϊκού κινήματος για προσλήψεις προσωπικού, δημιουργία υποδομών και επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.

Την ίδια στιγμή, στο ζήτημα του εμβολιασμού επενδύει αποκλειστικά στη χρεοκοπημένη συνταγή της "ατομικής ευθύνης", συνεχίζοντας τα αντιφατικά μέτρα, γεγονός που ενισχύει τον ανορθολογισμό και υπονομεύει την προστασία της υγείας του λαού.

Ενώ, και τα σχολεία ανοίγουν στις 13 Σεπτέμβρη με μέτρα «μία από τα ίδια» και με την αποτυχημένη μέθοδο της αυτοδιάγνωσης, φορτώνοντας ξανά την ευθύνη σε γονείς και μαθητές, με την κυβέρνηση κι εδώ ν’ αδιαφορεί για το ότι οι μικρότερες ηλικίες είναι τώρα πιο ευάλωτες.

Καλούμε την κυβέρνηση εδώ και τώρα να ακούσει την «κραυγή αγωνίας» των υγειονομικών και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του Σωματείου Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου και άλλων φορέων και χωρίς άλλη καθυστέρηση να προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού, με:

• Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα, χωρίς αποζημίωση των επιχειρηματιών, να ενταχθούν στην ευθύνη του κράτους, ώστε να ενισχυθεί ο αριθμός τόσο των απαραίτητων -πολύ περισσότερων από τις υπάρχουσες- νέων κλινών ΜΕΘ, όσο και των απλών κλινών νοσηλείας ασθενών. Στην ένταξη των αυτοαπασχολούμενων υγειονομικών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

• Πρόσληψη μαζικά γιατρών, νοσηλευτών και άλλων εργαζόμενων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου. Ενίσχυση των πολυδύναμων περιφερειακών Ιατρείων του Νησιού για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στο Νοσοκομείο. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ.

• Πραγματοποίηση καθολικών και επαναλαμβανόμενων δωρεάν τεστ στους εργαζόμενους των μονάδων Υγείας και Πρόνοιας, στους χώρους δουλειάς, στα στρατόπεδα. Μέτρα πρόληψης και ελέγχου της εφαρμογής τους από το κράτος στους τόπους δουλειάς. Μέτρα για δωρεάν ασφαλή λειτουργία των σχολείων, με τεστ, για όλο το προσωπικό, εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους.

• Καμιά περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων, με πρόσχημα τον κορονοϊό, απαγόρευση απολύσεων, πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

• Να εξασφαλιστεί με πιο γρήγορους ρυθμούς ο καθολικός και έγκαιρος εμβολιασμός όλων των κατοίκων με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια που με βάση τα επιστημονικά δεδομένα κρίνονται ασφαλή και αποτελεσματικά από τις δημόσιες μονάδες Υγείας.

 

Η διαδικασία αυτή να μην επιβαρύνει το Νοσοκομείο όπως έγινε πρόσφατα με τη δημιουργία νέων εμβολιαστικών κέντρων, αλλά να αποτελέσει υπόθεση της πλήρους στελέχωσης της ΠΦΥ στο νησί.

 

Σχετικά Άρθρα