Τέλος Νοέμβρη αποφάσεις για Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο

Παρ, 18/10/2019 - 14:32

Μέχρι το τέλος του Νοέμβρη αναμένονται αποφάσεις για την τύχη των δομών των Κοινωνικών Παντοπωλείων και Κοινωνικών Φαρμακείων. Το παραπάνω ανέφερε στον Αντιδήμαρχο Πρόνοιας Χίου, Γιώργο Πατεριμό, η Υφυπουργός αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδη, σε συνάντηση που είχε μαζί της στα πλαίσια της εκδήλωσης που έγινε χθες στην Αθήνα από το Υπουργείο με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Εξάλειψης της Φτώχειας.

Όπως σημείωσε ο κος Πατεριμός, μιλώντας στο Ράδιο "Α" η χρηματοδότηση για τις παραπάνω δομές είναι εξασφαλισμένη μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2020 και αυτό το διάστημα το υπουργείο επεξεργάζεται τα δεδομένα, μιας και δε διαθέτουν όλοι οι Δήμοι τέτοιες δομές, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν κινήσεις ενσωμάτωσής τους στα Κέντρα Κοινότητας Δήμων.

Στην συγκεκριμένη εκδήλωση ο Υπουργός, Γιάννης Βρούτσης, αναφέρθηκε στην  ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απορρόφησης των κονδυλίων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους  (ΤΕΒΑ), συνολικού ύψους 330 εκατ. ευρώ, για την περίοδο 2014-2020, που στοχεύουν στην ανακούφιση της φτώχειας και την κοινωνική ενσωμάτωση των απόρων-ατόμων με ειδικές ανάγκες σε όλους τους δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.

 

Σχετικά Άρθρα