Χίος, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου

Τέλος στην ομηρία των εργαζομένων στο "Βοήθεια στο σπίτι"

Θα προσληφθούν σε αυτόνομο οργανισμό του δήμου μετά την τροποποίηση του Ο.Ε.Υ.
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 23/01/2019 - 15:07

 

Μετά από πολύχρονη εργασιακή ομηρία οι 43 εργαζόμενοι του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι” στη Χίο από τη Δευτέρα το βράδυ αισθάνονται δικαιωμένοι, όπως είπε στο Ράδιο “Α” η Πρόεδρος του Συλλόγου τους, Ευαγγελία Πιτσάκη.

Αυτό οφείλεται στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου για την τροποποίηση του οργανισμού εσωτερικών υπηρεσιών, βάσει της οποίας θα δημιουργηθεί αυτόνομος οργανισμός στο δήμο στον οποίο θα υπαχθούν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, που θα έχουν πλέον μόνιμη εργασιακή σχέση.

Η μετάβασή τους από τις δομές που εργάζονται δεν θα γίνει… αυτόματα, αλλά θα προηγηθεί προκήρυξη θέσεων, η οποία όμως θα είναι βοηθητική για τους ήδη υπηρετούντες στο πρόγραμμα, παρέχοντας μόρια σε εκείνους που έχουν προϋπηρεσία 7 ετών και διαθέτουν και σήμερα ενεργή σύμβαση.

Όπως εξήγησε η κα Πιτσάκη οι 37 εργαζόμενοι υπάγονται σε δομές της ΔΗΚΕΧ και υπάρχουν και άλλοι 9 που υπηρετούν σε “ΒσΣ” του Δήμου, ενώ το σύνολο των ωφελουμένων ανέρχεται στους 700.

Η πληρωμή τους πλέον καλύπτεται από εθνικούς πόρους, ενώ ο Δήμος αναλαμβάνει την κάλυψη των υπόλοιπων λειτουργικών αναγκών.

telos_stin_omireia_ton_ergazomenon_sto_voitheia_sto_spiti

Σχετικά Άρθρα

Στα μέτρα του δυνατού ο προϋπολογισμός του Νομικού Προσώπου
Δευ, 09/12/2019 - 12:24

Στα μέτρα των οικονομικών δεδομένων και ρεαλιστικό χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του νομικού προσώπου του Δήμου Χίου, που θα συζητηθεί αύριο στο διοικητικό του συμβούλιο, ο πρόεδρος του υπερ-οργανισμού του δήμου, Γιάννης Μανάρας.

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Αλήθεια» ο κος Μανάρας επεσήμανε ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των παιδικών σταθμών, αθλητικών εγκαταστάσεων, ΚΑΠΗ και Φιλαρμονικής, που έχει υπό την ευθύνη του ο φορέας, ενώ το προσωπικό «στοίχημα» που θέτει είναι η σταδιακή κτηριακή αναβάθμιση των υποδομών, τις οποίες χαρακτήρισε «γηρασμένες».

Ο ίδιος παρατηρεί προβλήματα, ειδικά στους παιδικούς σταθμούς, με προτεραιότητά τους τη μεταστέγαση του σταθμού στα Καρδάμυλα, μίλησε για τη διερεύνηση της δυνατότητας ενεργειακής αναβάθμισης του ΚΑΠΗ, ενώ για τις αθλητικές υποδομές έκανε αναφορά στο μεγάλο έργο που έχει δρομολογηθεί στο Ιωνικό κολυμβητήριο.

Σχετικά με τα οικονομικά δεδομένα του προϋπολογισμού, όπως είπε,  και για το 2020 οι κύριες πηγές εσόδων του νομικού προσώπου θα είναι ο Δήμος με χρηματοδότηση 1.997.000 ευρώ και το ΕΣΠΑ (από το πρόγραμμα παιδικών σταθμών – voucher) με 638.000 ευρώ.