Χίος, Πέμπτη 9 Ιουλίου

Θέλει δικό της ταμείο η Δημοτική Κοινότητα Χίου

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 10/09/2019 - 14:31

Με όρεξη για δουλειά αναλαμβάνουν δράση οι εκλεγμένοι στη δημοτική κοινότητα Χίου, μιας και όπως ανέφερε ο Πρόεδρός της, Σίμος Βενέτος και οι 11 σύμβουλοι - ανεξάρτητα από παρατάξεις - αποφάσισαν να χωρίσουν την πόλη της Χίου σε περιοχές ευθύνης τους, να καταγράφουν τα προβλήματα και τις ανάγκες και στη συνέχεια να τα θέτουν στις συνεδριάσεις του Σώματος.

"Έχουμε ρόλο και αρμοδιότητα", δήλωσε σε συνέντευξή του στην "Α" ο κος Βενέτος, λέγοντας ότι έχουν ζητήσει από τη Δημοτική Αρχή να λάβουν  οικονομική χρηματοδότηση ώστε να μπορούν να επεμβαίνουν άμεσα στην αντιμετώπιση ζητημάτων που έχουν σχέση με την καθημερινότητα του πολίτη.

Καθορίζοντας το πλάνο δράσης του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας ανέφερε ότι στόχος είναι να συνεδριάζουν μια φορά το μήνα και να προωθούν θέματα στο δημοτικό συμβούλιο, σχετικά με παρεμβάσεις στην πόλη της Χίου και τις συνοικίες της.

Στις πρώτες προτεραιότητές τους έθεσε το ζήτημα των παιδικών χαρών, ενώ προέτρεψε τους πολίτες να ενημερώνουν μέσω της δημοτικής κοινότητας, για θέματα που αφορούν τις γειτονιές τους και χρήζουν αντιμετώπισης.

Γι' αυτό το σκοπό το γραφείο του Προέδρου, που βρίσκεται στο Δημαρχείο Χίου (οδός Δημοκρατίας 2) θα είναι ανοιχτό για τους δημότες κάθε Τρίτη και κάθε Πέμπτη  9-11 το πρωί.

Σχετικά Άρθρα

Δελτίο Τύπου της περιφερειακής παράταξης "Τολμάμε"
Πέμ, 09/07/2020 - 16:18

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση είχε την Τετάρτη 8 Ιουλίου ο επικεφαλής της παράταξης «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο» Παναγιώτης Χριστόφας και το μέλος της παράταξης Μάρω Καραμανώλη, με νεοεκλεγέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.), και πιο συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο Παναγιώτη Παπαντωνίου και τον Ειδικό Γραμματέα Κωνσταντίνο Κουρέτα.

Μεταξύ των θεμάτων συζήτησης ήταν καλές πρακτικές και εργαλεία (χρηματοδοτικά, θεσμικά, νομοθετικά κλπ), που επιτρέπουν στην αυτοδιοίκηση ήπιες (ποδηλατόδρομοι, πεζοδρομήσεις, περιοχές ήπιας κυκλοφορίας κλπ) ή και πιο μεγάλες παρεμβάσεις, με στόχο τη βιώσιμη αστική κινητικότητα αλλά και γενικότερα τη διαμόρφωση ενός μοντέλου μεταφορών, που θα εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Ειδική έμφαση δόθηκε στην ανάγκη πραγματοποίησης οικονομικοτεχνικών μελετών πριν από κάθε παρέμβαση, αλλά και σε πολιτικές, που επιτρέπουν στην αυτοδιοίκηση όχι μόνο να ακολουθεί τις εξελίξεις στον τομέα των συγκοινωνιών και μεταφορών αλλά και να αξιοποιεί σύγχρονα εργαλεία και χρηματοδοτικά προγράμματα για τη διαμόρφωση του συγκοινωνιακού χάρτη της περιοχής ευθύνης της.

Αυτή ήταν η πρώτη από μια σειρά και άλλων σχετικών συναντήσεων, που θα πραγματοποιήσει ο Παναγιώτης Χριστόφας με τα μέλη του Σ.Ε.Σ., του οποίου και ο ίδιος είναι μέλος, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μοντέλου μεταφορών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.