Χίος, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου

Θέλει δικό της ταμείο η Δημοτική Κοινότητα Χίου

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 10/09/2019 - 14:31

Με όρεξη για δουλειά αναλαμβάνουν δράση οι εκλεγμένοι στη δημοτική κοινότητα Χίου, μιας και όπως ανέφερε ο Πρόεδρός της, Σίμος Βενέτος και οι 11 σύμβουλοι - ανεξάρτητα από παρατάξεις - αποφάσισαν να χωρίσουν την πόλη της Χίου σε περιοχές ευθύνης τους, να καταγράφουν τα προβλήματα και τις ανάγκες και στη συνέχεια να τα θέτουν στις συνεδριάσεις του Σώματος.

"Έχουμε ρόλο και αρμοδιότητα", δήλωσε σε συνέντευξή του στην "Α" ο κος Βενέτος, λέγοντας ότι έχουν ζητήσει από τη Δημοτική Αρχή να λάβουν  οικονομική χρηματοδότηση ώστε να μπορούν να επεμβαίνουν άμεσα στην αντιμετώπιση ζητημάτων που έχουν σχέση με την καθημερινότητα του πολίτη.

Καθορίζοντας το πλάνο δράσης του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας ανέφερε ότι στόχος είναι να συνεδριάζουν μια φορά το μήνα και να προωθούν θέματα στο δημοτικό συμβούλιο, σχετικά με παρεμβάσεις στην πόλη της Χίου και τις συνοικίες της.

Στις πρώτες προτεραιότητές τους έθεσε το ζήτημα των παιδικών χαρών, ενώ προέτρεψε τους πολίτες να ενημερώνουν μέσω της δημοτικής κοινότητας, για θέματα που αφορούν τις γειτονιές τους και χρήζουν αντιμετώπισης.

Γι' αυτό το σκοπό το γραφείο του Προέδρου, που βρίσκεται στο Δημαρχείο Χίου (οδός Δημοκρατίας 2) θα είναι ανοιχτό για τους δημότες κάθε Τρίτη και κάθε Πέμπτη  9-11 το πρωί.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 20/10/2019 - 21:12

Η φυσική του συστολή τον αδικεί, γιατί κρύβει ένα δυναμικό χαρακτήρα, ενώ δείχνει έτοιμος από καιρό για τον νέο ρόλο, που ανέλαβε, που δείχνει να τον.. απολαμβάνει.

Αναφερόμαστε στον νέο Δήμαρχο Οινουσσών Γιώργο Δανιήλ, Δικηγόρο και γνωστό κυρίως μέχρι σήμερα, εκτός βεβαίως από τους Αιγνουσιώτες, στους Χιώτες των Αθηνών, αφού για χρόνια, από το 1987 βρίσκεται στην ηγεσία του Συλλόγου Φίλων Οινουσσών (ΣΦΟ) και από το 1991, του ιστορικού «Κοραή» του Συλλόγου των Χιωτών της Αθήνας, ένα από τα αρχαιότερα Χιακά Σωματεία.

Ο Γιώργος Δανιήλ, με καταγωγή από το Εγγλεζονήσι της Σμύρνης γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα, νανουρισμένος… Αιγνουσιώτικα, αφού όπως λέει στον Γιάννη Τζούμα, την Πέμπτη στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως» στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV, από τότε που γεννήθηκε για την Αιγνούσα ακούει. Ο πατέρας Αιγνουσιώτης Καπετάνιος, το ίδιο και η μητέρα του, δείγμα της εποχής, θέλουν το παιδί τους σπουδαγμένο, γι’ αυτό και φροντίζουν η βασική του μόρφωση να γίνει στην περίφημη Ευαγγελική Σχολή, από την οποία δεν ήταν δύσκολο να εισαχθεί στην Νομική Αθηνών.

Μετά τον Στρατό ανοίγει γραφείο, αλλά ανοίγει και φτερά για την πολιτική, ως Σύμβουλος για δυό χρόνια του υπουργού Αιγαίου αείμνηστου Γιώργου Μισαηλίδη.

Απορροφάται από την εργασία του, κάνει οικογένεια, έχει ένα γιό, διαβάζει πολύ, ακούσει κλασική μουσική, όντας πιανίστας ο ίδιος και έχει ένα… χόμπι, τις Οινούσσες.

Ασχολείται με τα κοινά ως Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Οινουσσών το 2006 με Δήμαρχο τον Ευάγγελο Αγγελάκο, συνεχίζει στην Αντιπολίτευση και στις τελευταίες εκλογές αναλαμβάνει το Δημαρχιακό τιμόνι και στην κυριολεξία βάζει τις Οινούσσες στο χάρτη.

Δεν τα πάει καλά με τον λαϊκισμό, παρά το γεγονός ότι η μεγάλη … πέτρινη σημαία των Οινουσσών, γίνεται μέγα θέμα στα κανάλια, ξεκαθαρίζει ότι πίσω από την πρωτοβουλία δεν είναι ο Δήμος, την επικροτεί και χαίρεται, που συμπτωματικά το σημείο που βρίσκεται αντικρύζει την… Ελλάδα, η οποία θυμάται τόσο καλά το ακριτικό του νησί, που διατηρεί ΦΠΑ 24% κάτι που ο Γιώργος Δανιήλ χαρακτηρίζει απόλυτη καταστροφή.

Νεοδημοκράτης ο ίδιος, δεν διστάζει να πεί ότι θα συγκρουστεί με το Κόμμα του, αν δεν δεί έργο και ενδιαφέρον στα ακριτικά νησιά.

Αν δεν μπορούν να καταλάβουν με το καλό στην Αθήνα, μας λέει, ότι άλλο Ιθάκη, που συνορεύει με την… Κεφαλονιά και άλλο Οινούσσες, που συνορεύουν με την… Τουρκία, θα τους δώσουμε να το καταλάβουν με τους αγώνες μας.

Με όραμα, με σχέδιο, με μόνιμη κατοικία στις Οινούσσες, ο Γιώργος Δανιήλ αναλύει το όραμα του, άκρως προσγειωμένο και μεθοδικό, κάτι που αξίζει να ακούσει κανείς με λεπτομέρειες στην σχετική συνέντευξη.

Κρατήστε μόνο αυτό. Οι Οινούσσες ξαναμπαίνουν στο κάδρο του νησιού αλλά και της πανελλαδικής επικαιρότητας και μπαίνουν δυναμικά.