Θέλουν τον κορωνοϊό σπαρμένο παντού

Τρί, 27/10/2020 - 14:59

Η οργάνωση γύρω από το μεταναστευτικό ενοχλεί. Το σφράγισμα των συνόρων επίσης ενοχλεί. Η σταδιακή αποσυμφόρηση φέρνει παγωμάρα. Η δέσμευση του Ν. Μηταράκη ότι χωρίς νέες ροές το Πάσχα θα έχουμε στην ΒΙΑΛ 1500 πρόσφυγες και στο τέλος του 2021 κανέναν, είναι καθαρό ότι θα δώσει λύση στο μεταναστευτικό πρόβλημα αλλά κάποιους θα αφήσει… άνεργους.

Έτσι μετά από διάφορες επιτροπές αιρετών και μη… αιρετών (!) επιστράτευσαν ξανά την σφραγίδα του Σωματείου ενοικιαζομένων δωματίων Καρφά, Κονταρίου, Αγίας Ερμιόνης κ.λπ.

Όλους όσοι δηλαδή ενοικιάζουν πλέον τα διαμερίσματα τους σε μετανάστες, που μένουν εκτός ΒΙΑΛ και που ουδείς ελέγχει για κορωνοϊό, είναι δε διάσπαρτοι στην περιοχή όπως είναι βέβαια και εντός – εκτός ΒΙΑΛ.

Έτσι αντί να χαρούν που 26 θετικοί, όχι ασθενείς, έχει σημασία, μεταφέρθηκαν στην σφραγισμένη Δομή της Λευκωνιάς και εμποδίστηκε η εξάπλωση του κορωνοϊού στους υπόλοιπους μετανάστες εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση.

Καμαρώστε τους.

Δυστυχώς βρισκόμαστε πάλι στην δυσάρεστη θέση να εκφράσουμε για άλλη μία φορά την αγωνία μας σχετικά με τα τεκταινόμενα στην περιοχή μας και ειδικά για το κτίριο της "Αλήθειας".

Έχουμε επανειλημμένως εκφράσει την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε νέα δομή πάει να λειτουργήσει στην περιοχή μας και μάλιστα αποκαλύψαμε τον αδιαφανή τρόπο με τον οποίο αυτή μεθοδεύτηκε.

Οι τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την πανδημία είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές και ακόμα περισσότερο ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται.

Το υποτιθέμενο κτίριο καραντίνα - πρώην κτιριακό συγκρότημα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ δεν έχει πουθενά καμία πιστοποίηση αλλά ούτε έχουν γίνει οι υποτιθέμενες κτιριακές μετατροπές σχετικά με την χρήση του.

Επιπλέον το ακίνητο του οποίου η μίσθωση έγινε με απευθείας ανάθεση, με τίτλο "την δημιουργία παραμονής νεοεισερχόμενων μεταναστών" μετατρέπεται σε παράρτημα της ΒΙΑΛ με σκοπό να μεταφέρονται εκεί, όχι οι νεοεισερχόμενοι αλλά αυτοί που διαμένουν στην ΒΙΑΛ ή αλλού και έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Από τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βρουλή προκύπτει ότι θα μεταφερθούν στο κτίριο της "Αλήθειας" 200-300 μετανάστες - πρόσφυγες (αναφέρει ήδη για την μεταφορά 26 μεταναστών) και την προς αναζήτηση ξενοδοχείου σε περίπτωση που γίνει νέα άφιξη βάρκας.

Αναμφίβολα είναι εμφανέστατο πλέον, ότι δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός, παρόλο που είναι για πολλούς μήνες γνωστή η κρισιμότητα της κατάστασης, αλλά αντίθετα δημιουργείται δεύτερη μεταναστευτική εστία και μάλιστα στο πλέον ακατάλληλο μέρος (γειτνίαση με : εγκαταστάσεις ΔΕΗ, κατοικημένη περιοχή, τουριστικές επιχειρήσεις, εγκαταστάσεις υγραερίου). Θυμίζουμε επίσης την φωτιά στην Μόρια και πόσο εύκολα αυτή επεκτάθηκε.

Από την γενικότερη αντίληψή που επικρατεί, βλέπουμε ότι ο υπερπληθυσμός μεταναστών - προσφύγων στο νησί μας και μάλιστα στις πλέον ακατάλληλες συνθήκες διαμονής έχει δημιουργήσει εκρηκτικές καταστάσεις, πόσο μάλλον με την έλευση της πανδημίας.

Καλούμε την κυβέρνηση, ως οφείλει να αντιμετωπίσει ισάξια όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Την άνιση μεταχείριση εξαιτίας του μεταναστευτικού που βίωσαν οι νησιώτες, να μην την επαναλάβει και με την πανδημία.

Η μετατροπή του κτιρίου σε "μεταναστευτικό πασπαρτού", ένα κτίριο δηλ. για όλες τις μεταναστευτικές δουλειές, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Ζητούμε για άλλη μία φορά την άμεση εξαίρεση της περιοχής μας από τους πειραματισμούς που ασκούνται, να εισακουστούν οι εισηγήσεις του Ιατρικού Συλλόγου όσον αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας και επιτέλους να γίνει ευρεία αποσυμφόρηση του νησιού όπως έπρεπε ήδη να έχει γίνει μήνες πριν.

Καλούμε επίσης τους επαγγελματικούς φορείς του νησιού να πάρουν σαφή θέση με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την προστασία των εναπομεινάντων επιχειρήσεων του νησιού.

 

Σχετικά Άρθρα