Χίος, Τρίτη 15 Οκτωβρίου

Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής μέριμνας και δημόσιας υγείας ο Π. Βρουλής

Τετ, 14/08/2019 - 19:13

Τελικά η... λευκή σημαία που σήκωσε ο Παντελής Βρουλής πρώτος σε ψήφους με τον συνδυασμό του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, κράτησε ... μια μέρα.

Έτσι μετά την άρνηση να δεχθεί την θέση του Προέδρου του Περ. Συμβουλίου, την οποία πρότεινε τιμητικά ο Κ. Μουτζούρης, λέγοντας πως άλλα είχαν συμφωνήσει και θέλει την θέση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη, όταν ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε την απόφαση του, αυτή η θέση να δωθεί στον Παντελή Μπουγδάνο, φάνηκε προς στιγμήν ότι θα υπάρχει ρήξη, που τελικά, όπως προαναφέρθηκε κράτησε... μια μέρα.

Αυτό γιατί το απόγευμα της Τετάρτης ο Κ. Μουτζούρης ανακοίνωσε ότι θα τοποθετήσει τον Π. Βρουλή στην θέση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής μέριμνας και δημόσιας υγείας.

Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του ο Π. Βρουλής δήλωσε ότι αποδέχεται τον ορισμό, καθώς αφορά αντικείμενο, που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος. 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 15/10/2019 - 06:33

Στις φλόγες τυλίχθηκε χθες το βράδυ μέρος του καταυλισμού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου, στο τμήμα του κοντά στην κάτω πύλη, με την πυροσβεστική να προσπαθεί να ελέγξει τη φωτιά και την αστυνομία να επιχειρεί να αποκαταστήσει την τάξη μεταξύ αντιμαχόμενων εθνικά ομάδων, αιτούντων άσυλο.

Τα γεγονότα που κορυφώθηκαν με τη φωτιά που ξέσπασε χθες γύρω στις 10.00 μ.μ. ξεκίνησαν αργά το απόγευμα μέσα στο κέντρο της πόλης της Σάμου, όταν Αφγανοί συγκρούστηκαν για άγνωστους λόγους με Σύρους. Αποτέλεσμα των συγκρούσεων, ήταν ο τραυματισμός τριών Σύρων με αιχμηρά αντικείμενα, μάλλον μαχαίρια, και η μεταφορά τους στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται.

Ακολούθησαν η γενίκευση των επεισοδίων και η μεταφορά τους μέσα στον καταυλισμό με αποτέλεσμα τη φωτιά. Χιλιάδες αιτούντες άσυλο εγκατέλειψαν τον καταυλισμό κινούμενοι προς την πόλη της Σάμου. Στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Σάμου διαμένουν σήμερα σε υποδομές για 650 άτομα, περί τα 5.700 άτομα. Είναι τόσο έκρυθμη η κατάσταση, που πάρθηκε απόφαση τα παιδια να μην πάνε σήμερα Σχολείο.

Φωτογραφίες: samos24.gr 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ