Χίος, Τρίτη 22 Οκτωβρίου

Θέση μελών ΠΟΑμεΑΒΑ στην Ομάδα Εργασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Παρ, 11/01/2019 - 15:45

To ΔΣ της ΠΟΑμεΑΒΑ ενημερώνει τα μέλη και τις οικογένειές μας για την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ (10/12/2018) όπου μεταξύ άλλων, συζητήσαμε για την πρόταση συγκρότησης ομάδας εργασίας της Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου. Για την πρόταση αυτή, που ήρθε και ως μοναδική «απάντηση» σε όσα ζητήματα θέσαμε στη συνδιάσκεψη, το ΔΣ της ΠΟΒΑ ΑμεΑ, διευκρινίζει τα εξής:

  1. Τα 2 μέλη μας στην «ομάδα εργασίας», αποτελούν απλώς τα «μάτια και τ’ αυτιά» των συναδέλφων για τον έλεγχο της υλοποίησης αυτών που θέσαμε και στη σύσκεψη. Ως Περιφερειακή Ομοσπονδία, είμαστε συνδικαλιστικό όργανο που παλεύει ενάντια στην αντιαναπηρική – αντιλαϊκή πολιτική, δεν συνδιοικούμε ούτε είμαστε «συμμέτοχοι» με όσους συμφωνούν και υλοποιούν συτήν την πολιτική, που ασκείται σε βάρος μας.
  2. Τα χρόνια προβλήματα στο χώρο της αναπηρίας είναι σαφώς  και διαχρονικά διατυπωμένα από το αναπηρικό κίνημα, την Περιφερειακή Ομοσπονδία και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, που ανήκουν σε αυτή. Έχουν υπάρξει συναντήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, κινητοποιήσεις, παράλληλα με όλων των ειδών τις υποσχέσεις χωρίς αποτέλεσμα στην ουσιαστική λύση τους. Καμία συγκεκριμένη λύση δεν δόθηκε ούτε στην τελευταία σύσκεψη από τους Δήμους και την Περιφέρεια.
  3. Δεν θα επιτρέψουμε «πασαλείμματα» στις ανάγκες μας, ούτε πολύ περισσότερο να παραπεμφθούν τα φλέγοντα προβλήματά μας στις καλένδες με νέα επικοινωνιακά και προεκλογικά τρικ με τα ΑμεΑ «ντεκόρ» και με πρόσχημα τη δημιουργία «ομάδα εργασίας» για τη λύση τους. Άλλωστε δεν χρειάζεται καμιά ομάδα για να λυθούν προβλήματα πρόσβασης ή στατικότητας, μούχλας, διαρροών σε σχολικά κτήρια ειδικής αγωγής εν έτη 2018. Φαινόμενα, που ζουν και βασιλεύουν όπως καταγγέλθηκε για πολλοστή φορά στην πρόσφατη σύσκεψη!

Ως εκ τούτου, συνιστούμε στα Πρωτοβάθμια Σωματεία, τα ΑμεΑ, να μην μπουν σε στάση αναμονής. Μονάχα με τη μαζικοποίηση των Σωματείων μας, με τη συνάντησή μας στους αγώνες με τις οικογένειές μας, τους εργαζόμενους, μπορεί να ασκηθεί πίεση για κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, η την όποια παραχώρηση.

Καμία αναμονή – καμία ανοχή – καμία επανάπαυση. Οργανώνουμε τους αγώνες μας, προχωράμε μπροστά με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. της Π.Ο.Α.μεΑ.Β.Α.

 

                     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                   ΣΟΦΙΑ ΜΙΧΑΛΑ                                ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΞΥΛΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 21/10/2019 - 21:19

Η κυβέρνηση, στα βήματα της προηγούμενης, επιμένει στο αστείο επιχείρημα ότι αφήνει τον μειωμένο ΦΠΑ σε πέντε νησιά λόγω προσφυγικού προβλήματος.

Από αυτό το μέτρο εξαιρούνται τα μικρονήσια (!) ανάμεσα τους και οι Οινούσσες.

Το κατά πόσο το πρόβλημα απασχολεί τους κατοίκους ας το αναζητήσει η Κυβέρνηση στην παρακάτω ανάρτηση του Δημάρχου Οινουσσών Γιώργου Δανιήλ.

"Τριάντα ενήλικοι Σομαλοί (20 άνδρες και 10 γυναίκες) χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα αποβιβάστηκαν προ ολίγων ωρών σε απόκρημνη βόρεια ακτή του νησιού μας!

Στο δύσκολο έργο της Λιμενικής Αρχής ο Δήμος μας συνέδραμε για την μεταφορά τους από τον Αχινόκαμπο στο λιμάνι διαθέτοντας οχήματα και το προσωπικό μας, το οποίο κι ευχαριστώ θερμά.

Επίσης ευχαριστώ τον John G. Lygnos και τον ΣΦΟ/ ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ για τη συνδρομή στη μεταφορά τους στη Χίο.

Από το πρωί ασχολούμαστε με αυτή την υπόθεση και ΕΡΩΤΩ κάθε αρμόδια Αρχή: ο Δήμος μας και το νησί μου δεν θίγεται από την προσφυγική κρίση; Δεν πρέπει να στηριχθούμε; Δεν πρέπει να περάσουμε κι εμείς στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ; (φωτό αρχείου)