Χίος, Σάββατο 23 Μαρτίου

Θέση μελών ΠΟΑμεΑΒΑ στην Ομάδα Εργασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Παρ, 11/01/2019 - 15:45

To ΔΣ της ΠΟΑμεΑΒΑ ενημερώνει τα μέλη και τις οικογένειές μας για την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ (10/12/2018) όπου μεταξύ άλλων, συζητήσαμε για την πρόταση συγκρότησης ομάδας εργασίας της Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου. Για την πρόταση αυτή, που ήρθε και ως μοναδική «απάντηση» σε όσα ζητήματα θέσαμε στη συνδιάσκεψη, το ΔΣ της ΠΟΒΑ ΑμεΑ, διευκρινίζει τα εξής:

  1. Τα 2 μέλη μας στην «ομάδα εργασίας», αποτελούν απλώς τα «μάτια και τ’ αυτιά» των συναδέλφων για τον έλεγχο της υλοποίησης αυτών που θέσαμε και στη σύσκεψη. Ως Περιφερειακή Ομοσπονδία, είμαστε συνδικαλιστικό όργανο που παλεύει ενάντια στην αντιαναπηρική – αντιλαϊκή πολιτική, δεν συνδιοικούμε ούτε είμαστε «συμμέτοχοι» με όσους συμφωνούν και υλοποιούν συτήν την πολιτική, που ασκείται σε βάρος μας.
  2. Τα χρόνια προβλήματα στο χώρο της αναπηρίας είναι σαφώς  και διαχρονικά διατυπωμένα από το αναπηρικό κίνημα, την Περιφερειακή Ομοσπονδία και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, που ανήκουν σε αυτή. Έχουν υπάρξει συναντήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, κινητοποιήσεις, παράλληλα με όλων των ειδών τις υποσχέσεις χωρίς αποτέλεσμα στην ουσιαστική λύση τους. Καμία συγκεκριμένη λύση δεν δόθηκε ούτε στην τελευταία σύσκεψη από τους Δήμους και την Περιφέρεια.
  3. Δεν θα επιτρέψουμε «πασαλείμματα» στις ανάγκες μας, ούτε πολύ περισσότερο να παραπεμφθούν τα φλέγοντα προβλήματά μας στις καλένδες με νέα επικοινωνιακά και προεκλογικά τρικ με τα ΑμεΑ «ντεκόρ» και με πρόσχημα τη δημιουργία «ομάδα εργασίας» για τη λύση τους. Άλλωστε δεν χρειάζεται καμιά ομάδα για να λυθούν προβλήματα πρόσβασης ή στατικότητας, μούχλας, διαρροών σε σχολικά κτήρια ειδικής αγωγής εν έτη 2018. Φαινόμενα, που ζουν και βασιλεύουν όπως καταγγέλθηκε για πολλοστή φορά στην πρόσφατη σύσκεψη!

Ως εκ τούτου, συνιστούμε στα Πρωτοβάθμια Σωματεία, τα ΑμεΑ, να μην μπουν σε στάση αναμονής. Μονάχα με τη μαζικοποίηση των Σωματείων μας, με τη συνάντησή μας στους αγώνες με τις οικογένειές μας, τους εργαζόμενους, μπορεί να ασκηθεί πίεση για κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, η την όποια παραχώρηση.

Καμία αναμονή – καμία ανοχή – καμία επανάπαυση. Οργανώνουμε τους αγώνες μας, προχωράμε μπροστά με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. της Π.Ο.Α.μεΑ.Β.Α.

 

                     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                   ΣΟΦΙΑ ΜΙΧΑΛΑ                                ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΞΥΛΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 22/03/2019 - 16:39

Διήμερη επίσκεψη στα Ψαρά, πραγματοποιεί στις 23 και 24 Μαρτίου, ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης. Αρχικά ο κ. Μηταράκης θα μεταβεί στο Δημαρχείο Ψαρών όπου θα έχει συναντήσεις με το Δήμαρχο και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στη συνέχεια, στις 6.00 μ.μ. στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Ψαρών, ο κ.Μηταράκης θα έχει την πέμπτη κατά σειρά συνάντησή του με πολίτες στο πλαίσιο τηςδιαβούλευσης για το σχέδιο των 4+1 πυλώνων, με σκοπό να συζητήσουν για τα προβλήματα του τόπου και να αναπτύξουν προτάσεις για την επόμενη ημέρα. Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί η πρότασή του για ένα ειδικό αναπτυξιακό σχέδιογια τα μικρότερα νησιά του νομού, Ψαρά και Οινούσσες, με έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, τις υποδομές και την κοινωνική συνοχή.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα έχει εξάλλου επαφές με φορείς και κατοίκους του νησιού.