Χίος, Σάββατο 25 Ιανουαρίου

Θέση μελών ΠΟΑμεΑΒΑ στην Ομάδα Εργασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Παρ, 11/01/2019 - 15:45

To ΔΣ της ΠΟΑμεΑΒΑ ενημερώνει τα μέλη και τις οικογένειές μας για την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ (10/12/2018) όπου μεταξύ άλλων, συζητήσαμε για την πρόταση συγκρότησης ομάδας εργασίας της Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου. Για την πρόταση αυτή, που ήρθε και ως μοναδική «απάντηση» σε όσα ζητήματα θέσαμε στη συνδιάσκεψη, το ΔΣ της ΠΟΒΑ ΑμεΑ, διευκρινίζει τα εξής:

  1. Τα 2 μέλη μας στην «ομάδα εργασίας», αποτελούν απλώς τα «μάτια και τ’ αυτιά» των συναδέλφων για τον έλεγχο της υλοποίησης αυτών που θέσαμε και στη σύσκεψη. Ως Περιφερειακή Ομοσπονδία, είμαστε συνδικαλιστικό όργανο που παλεύει ενάντια στην αντιαναπηρική – αντιλαϊκή πολιτική, δεν συνδιοικούμε ούτε είμαστε «συμμέτοχοι» με όσους συμφωνούν και υλοποιούν συτήν την πολιτική, που ασκείται σε βάρος μας.
  2. Τα χρόνια προβλήματα στο χώρο της αναπηρίας είναι σαφώς  και διαχρονικά διατυπωμένα από το αναπηρικό κίνημα, την Περιφερειακή Ομοσπονδία και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, που ανήκουν σε αυτή. Έχουν υπάρξει συναντήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, κινητοποιήσεις, παράλληλα με όλων των ειδών τις υποσχέσεις χωρίς αποτέλεσμα στην ουσιαστική λύση τους. Καμία συγκεκριμένη λύση δεν δόθηκε ούτε στην τελευταία σύσκεψη από τους Δήμους και την Περιφέρεια.
  3. Δεν θα επιτρέψουμε «πασαλείμματα» στις ανάγκες μας, ούτε πολύ περισσότερο να παραπεμφθούν τα φλέγοντα προβλήματά μας στις καλένδες με νέα επικοινωνιακά και προεκλογικά τρικ με τα ΑμεΑ «ντεκόρ» και με πρόσχημα τη δημιουργία «ομάδα εργασίας» για τη λύση τους. Άλλωστε δεν χρειάζεται καμιά ομάδα για να λυθούν προβλήματα πρόσβασης ή στατικότητας, μούχλας, διαρροών σε σχολικά κτήρια ειδικής αγωγής εν έτη 2018. Φαινόμενα, που ζουν και βασιλεύουν όπως καταγγέλθηκε για πολλοστή φορά στην πρόσφατη σύσκεψη!

Ως εκ τούτου, συνιστούμε στα Πρωτοβάθμια Σωματεία, τα ΑμεΑ, να μην μπουν σε στάση αναμονής. Μονάχα με τη μαζικοποίηση των Σωματείων μας, με τη συνάντησή μας στους αγώνες με τις οικογένειές μας, τους εργαζόμενους, μπορεί να ασκηθεί πίεση για κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, η την όποια παραχώρηση.

Καμία αναμονή – καμία ανοχή – καμία επανάπαυση. Οργανώνουμε τους αγώνες μας, προχωράμε μπροστά με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. της Π.Ο.Α.μεΑ.Β.Α.

 

                     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                   ΣΟΦΙΑ ΜΙΧΑΛΑ                                ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΞΥΛΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 25/01/2020 - 08:46

Σε φυσιολογική φθορά οφείλεται η απώλεια της λυχνίας Ακτινολογικού μηχανήματος, που προκαλεί δυσλειτουργία το Σκυλίτσειο.

Με ενέργειες της Διοικήτριας του Ελένης Κανταράκη δόθηκε σχετική παραγγελία και αναμένεται αποκατάσταση με αγοράς νέας λυχνίας που κοστίζει περίπου 10.000 ευρώ.

Βεβαίως το πρόβλημα που προβληματίζει γενικότερα δεν είναι οι βλάβες αλλά το γεγονός ότι παρά τις σχετικές προκηρύξεις και αυτό δεν αφορά μόνο τους Ακτινολόγους ουδείς γιατρός εμφανίζεται πρόθυμος να αναλάβει εργασία στο Σκυλίτσειο και γενικώς στα Νοσοκομεία της χώρας και δη τα επαρχιακά, από την ώρα που υπάρχει το δέλεαρ του εξωτερικού, που δυστυχώς συνεχίζει να αφαιμάζει το επιστημονικό δυναμικό της χώρας.