Τη διοίκηση του ΝΠΔΔ ζητά από την Δημοτική Αρχή η Πρωτοβουλία

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 30/03/2022 - 15:08

Πρόταση στην Δημοτική Αρχή να αναλάβουν την διοίκηση του Νομικού Προσώπου μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα στο Ιωνικό Κολυμβητήριο έκαναν στελέχη της Πρωτοβουλίας, με αφορμή τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο της πισίνας για την εκτέλεση εργασιών.

Ο αντιπρόεδρος του Νομικού προσώπου και τ. Πρόεδρος του Παντελής Καμπούρης κατέθεσε την ανωτέρω πρόταση καθώς όπως ανέφερε αφού μας ζητούν να βάλουμε πλάτη αυτό κάνουμε.

«Αν δεν μπορούν να εκτελέσουν τα έργα που εμείς εντάξαμε ας παραιτηθούν, και θα αναλάβουμε μέχρι το τέλος του 2022 εμείς τη διοίκηση του νομικού προσώπου. Το τρίπτυχο και θέλουμε και ξέρουμε και μπορούμε δεν υπάρχει πια. Έχουν δείξει ότι δεν ξέρουν και δεν μπορούν. Ας μας ξεκαθαρίσουν αν θέλουν», τόνισε ο κ. Καμπούρης.

Ο τ. Δήμαρχος Χίου και επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας για τη Χίο» Μανώλης Βουρνούς επέρριψε με την σειρά του ευθύνες στη Δημοτική αρχή για ανικανότητα στην διαχείριση και εκτέλεση έργων ενώ ειδικότερα για το Ιωνικό Κολυμβητήριο τόνισε ότι και κατά την διάρκεια της δικής τους θητείας γίνονταν εργασίες και αντιμετώπισαν ζημιές χωρίς όμως να διακόψουν την λειτουργία του.

«Κάναμε αγώνα του ΝΟΧ με γεννήτρια, αλλάξαμε φίλτρα και αντλίες χωρίς κανείς να το πάρει είδηση και μάλιστα χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις, αλλά ξυπνούσαμε με την έννοια για τα έργα και όχι 10 με 11 να δίνουμε συνεντεύξεις», τόνισε ο κ. Βουρνούς.

Για κίνδυνο ακόμη και την ύπαρξη του Ιωνικού Κολυμβητηρίου έκανε λόγο ο τ.πρόεδρος του και μέλος της «Πρωτοβουλίας» Νίκος Λαμπρινούδης, λέγοντας ότι η καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών με ευθύνη της δημοτικής αρχής μπορεί να οδηγήσει τον ανάδοχο στην διεκδίκηση μεγαλύτερου ποσού λόγω ανατιμήσεων με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώνεται το έργο με ότι αυτό σημαίνει για το Ιωνικό Κολυμβητήριο και τις παροχές του σε αθλητές και πολίτες της Χίου.

 

entones_antidraseis_antipoliteysis_gia_to_kleisimo_toy_kolymvitirioy

Σχετικά Άρθρα