Χίος, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

Τι προτείνουν οι σοφοί για το νέο επικουρικό σύστημα ασφάλισης

Συνέντευξη Νότη Μηταράκη στη Ναυτεμπορική
Δευ, 21/10/2019 - 20:33
Ν. Μηταράκης

Το ύψος της επικουρικής σύνταξης κάθε ασφαλισμένου μετά την 1η Ιανουαρίου του 2021 δεν θα εξαρτάται αποκλειστικά από τα έτη της ασφάλισης του και τις αποδοχές του αλλά και από την απόδοση του χαρτοφυλακίου του ατομικού του λογαριασμού, ενώ οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας θα έχουν τη δυνατότητα διαφορετικών επιλογών αξιοποίησης του λογαριασμού τους βάσει των ατομικών τους αναγκών.

Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων με αποκλειστική του συνέντευξη στη "Ν" ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης ο οποίος παρέλαβε το πόρισμα της επιτροπής σοφών για το νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης. Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη ο κάθε ασφαλισμένος θα μπορεί να επιλέγει μεταξύ επενδυτικής στρατηγικής χαμηλού, μεσαίου και υψηλού ρίσκου ενώ η απουσία επιλογής επενδυτικού προϊόντος, θα τον κατατάσσει αυτομάτως στο πακέτο χαμηλού επενδυτικού κινδύνου...

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη: http://bit.ly/2qyM2MD

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 23/02/2020 - 12:19

Με αφορμή... ποταμών ανακοινώσεων, για την ψήφο του Γιάννη Ξενάκη, μετά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου για το προσφυγικό, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλος Καλογεράκης έστειλε στους επικεφαλής των παρατάξεων το παρακάτω μήνυμα.

Από Παύλο Καλογεράκη.
"ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σας γνωρίζω ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου παραμένει αμετάκλητα ομόφωνη όπως ελήφθη  στην συνεδρίαση της 21ης/2/2020.
Σχετική αναφορά και ενημέρωση θα γίνει κατά την προσεχή συνεδρίαση"