Το...σκέφτεται η κυβέρνηση για το Αίπος;

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 21/12/2019 - 12:34

«Ακούμε την τοπική κοινωνία», ήταν το σχόλιο του υφυπουργού Άμυνας και ειδικού συντονιστή για το μεταναστευτικό-προσφυγικό Αλκιβιάδη Στεφανή, στην αναφορά του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου για την ιστορικότητα του Αίπους.

«Δεν θεωρώ τα όσα είπε ο Μητροπολίτης Μάρκος ως παρέμβαση. Ήταν εξαιρετικό αυτό που είπε ο Σεβασμιώτατος, τον οποίο τιμούμε και αγαπάμε και βεβαίως τα λαμβάνουμε υπόψη σε κάθε σκέψη και σε κάθε απόφαση που παίρνουμε.

Συζητάμε με την τοπική κοινωνία, ακούμε την τοπική κοινωνία, βλέπουμε τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας και με γνώμονα το καλό του ελληνικού λαού στο σχέδιο το οποίο έχει εκπονήσει η κυβέρνηση, είναι δεδομένο ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς την τοπική κοινωνία.

Ακούμε την τοπική κοινωνία και το δείτε στη συνέχεια» ανέφερε ο κ. Στεφανής.

Σε ερώτηση μας για το εάν είναι ειλημμένη απόφαση η κατασκευή ΠΡΟΚΕΚΑ στο Αίπος, ο υφ. Άμυνας επανέλαβε την φράση του ότι «ακούμε την τοπική κοινωνία και αυτό θα φανεί στην συνέχεια», αποφεύγοντας να αναφερθεί περισσότερο στο θέμα.

Αναφορικά με την εκδήλωση παράδοσης της Χίου από τους Οθωμανούς στους Έλληνες το 1912, ο Αλκιβιάδης Στεφανής δήλωσε ότι «είναι μια ξεχωριστή μέρα που τιμάμε την πατρίδα μας και το νησί».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Μητροπολίτης Χίου σε δήλωση του στην ΑΛΗΘΕΙΑ, απέφυγε να δώσει περισσότερη έκταση στην παρέμβαση του, την οποία χαρακτήρισε «ιστορική».

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης, που απουσιάζοντας σε ολιγοήμερες διακοπές δήλωσε τα εξής: 

"Η Κυβέρνηση φυσικά και ακούει την τοπική κοινωνία, γι' αυτό και ο Βουλευτής του Νομού παραυρέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, που συζήτησε το θέμα. Πρόταση μας παραμένει η δημιουργία Κλειστού Κέντρου σε Δημόσια έκταση στο 15ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Χίου - Βολισσού ώστε να κλείσει άμεσα η ΒΙΑΛ. Αν υπάρξουν εναλλακτικές προτάσεις φυσικά θα τις λάβουμε υπ' όψιν".

 

eortastikes_ekdiloseis_gia_tin_paradosi_tis_hioy

Σχετικά Άρθρα