Χίος, Τετάρτη 13 Νοεμβρίου

Του... τηγανελαίου στο δημοτικό Συμβούλιο

Δευ, 18/03/2019 - 17:47

Ενδεικτικό της σοβαρότητας που αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα είναι ότι στο πρότυπο του... προσφυγικού, το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να συζητήσει σε λίγο, την διαφωνία του Τοπικού Συμβουλίου και της Λαϊκης Συνέλευσης της Λαγκάδας, για την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ρεύματος από καύση τηγανελαίων.

Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει καμιά τέτοια αρμοδιότητα και ο ιδιώτης επνδυτής υποστηρίζει ότι έχει όλες τις προβλεπόμενες από τον νόμο άδειες, που υπ' όψιν, είναι πολύ χρονοβόρες, χωρίς στο διάστημα αυτό, παρά και το γεγονός ότι δημοσιεύθηκε και δημοσιοποιήθηκε η διαδικασία διαβούλευσης, δεν εκφράστηκε καμιά αντίδραση.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 12/11/2019 - 19:29

Είναι τεράστια καταλαμβάνοντας 1,5 στρέμμα. Είναι ορατή από πολύ μακριά και από όλες της πλευρές αν και ο Δήμαρχος Γιώργης Δανιήλ ξεκαθαρίζει, ότι τον ενδιαφέρει κυρίως να την βλέπει η… Αθήνα, εκείνη ντε που επιμένει ότι οι Οινούσσες πρέπει να έχουν ΦΠΑ 24% και να στελεχώνονται με Καθηγητές τον... Νοέμβριο.

Αναφερόμαστε στην μεγάλη πέτρινη σημαία των Οινουσσών, την οποία και θα παρουσιάσουμε αύριο σε σχετικό τηλεοπτικό ρεπορτάζ.

Μερικές λεπτομέρειες που έχουν σημασία. Η πρωτοβουλία ήταν συλλογική και αυθόρμητη. Συμμετείχαν δεκάδες, κυρίως νέοι καθώς ο λόφος δεν είναι προσβάσιμος, παρά μόνο με οχήματα 4χ4. Χρειάστηκε να κουβαληθούν χιλιάδες πέτρες, να τσιμεντωθούν, για να κρατηθούν από την βροχή και να βαφτούν.