Χίος, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου

Του... τηγανελαίου στο δημοτικό Συμβούλιο

Δευ, 18/03/2019 - 17:47

Ενδεικτικό της σοβαρότητας που αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα είναι ότι στο πρότυπο του... προσφυγικού, το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να συζητήσει σε λίγο, την διαφωνία του Τοπικού Συμβουλίου και της Λαϊκης Συνέλευσης της Λαγκάδας, για την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ρεύματος από καύση τηγανελαίων.

Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει καμιά τέτοια αρμοδιότητα και ο ιδιώτης επνδυτής υποστηρίζει ότι έχει όλες τις προβλεπόμενες από τον νόμο άδειες, που υπ' όψιν, είναι πολύ χρονοβόρες, χωρίς στο διάστημα αυτό, παρά και το γεγονός ότι δημοσιεύθηκε και δημοσιοποιήθηκε η διαδικασία διαβούλευσης, δεν εκφράστηκε καμιά αντίδραση.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Συναντήθηκε με το ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών
Δευ, 20/01/2020 - 10:57

Ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, με την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), πραγματοποίησε επίσκεψη στη Ρωσία όπου συναντήθηκε με τον υφυπουγό Εξωτερικών κ. Αλεξάνδρ Γκρουσκό.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε σε θετικό κλίμα συζητήθηκαν, ζητήματα στενότερης συνεργασίας ανάμεσα στα δύο μέρη στα πλαίσια της ΔΣΟ, το θέμα των διώξεων των χριστιανικών πληθυσμών στη Μ. Ανατολή, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας και ιδίως τα νησιά με τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.

Ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την επιθυμία της κυβέρνησής του για στενότερη συνεργασία ανάμεσα στα κοινοβούλια των δύο χωρών και υπογράμμισε τους παραδοσιακούς δεσμούς που συνδέουν τους δύο λαούς μας.

Τέλος, επιβεβαιώθηκε και η συνάντηση που θα έχει σύντομα η ηγεσία της ΔΣΟ με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο.