«Βάζουν μπροστά» οι μπουλντόζες στη Βάστρια, για το Κλειστό ΚΥΤ στην Μυτιλήνη

Τρί, 18/05/2021 - 17:16

Αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η σχετική απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και ξεκίνησε να τρέχει η προθεσμία 30 ημερών προκειμένου να προχωρήσει η ενοικίαση εκτάσεων γης που ανήκει σε 13 άτομα (τα ονόματα τους περιλαμβάνονται στη δημοσιευθείσα απόφαση) και οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία της νέας δομής «στην περιοχή Βάστρια (Πλάτη) μεταξύ των διοικητικών ορίων του Δήμου Μυτιλήνης και του Δήμου Δυτικής Λέσβου, της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου».

Όπως αναφέρεται στην απόφαση της Υπηρεσιακής Γραμματέως Φωτεινής Κουλούρη «οι κύριοι των γεωτεμαχίων, καλούνται εντός προθεσμίας 30 ημερών να υποβάλουν στη Γενική Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα για τη σύναψη των συμβάσεων μίσθωσης».

Παράλληλα σύμφωνα με το "νησί" της Μυτιλήνης, με άλλη απόφαση, αυτή τη φορά του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη που αναρτήθηκε και αυτή στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ υπάγεται σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές ∆εσμεύσεις το έργο «Κατασκευή Περιφερειακών Υπηρεσιών, Δομών και Διακριτών χώρων του άρθρου 8 του ν. 4375/2016 στη Νήσο Λέσβο». Και συγκεκριμένα όπως τονίζεται «στη θέση Πλάτη - Βάστρια, Δ.Ε. Λουτροπόλεως Θέρμης Δήμου Μυτιλήνης & Δ.Ε. Αγίας Παρασκευής, Δήμου Δυτικής Λέσβου».

Με την απόφαση καθορίζονται όροι χρήσης της έκτασης στα πλαίσια των νόμων που αφορούν το περιβάλλον, τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, και την προστασία της αρχαιολογικής κληρονομιάς.

Σχετικά Άρθρα