Χίος, Παρασκευή 24 Ιανουαρίου

ΒΙΑΛ: Ο Στρατός "καθάρισε" και... συσκέπτεται

Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 11/02/2016 - 15:32

Δύο μέρες πριν την τελευταία ημερομηνία "καθάρισε" ο Στρατός εκ μέρους του... Κρατικού μηχανισμού στην ΒΙΑΛ και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο των... συσκέψεων για τις λεπτομέρειες, κάτι που από το πρωϊ κάνει στο χώρο, με εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων ξένων χωρών, ο ορισμένος από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ως Προϊστάμενος για την κατασκευή και την πρώτη λειτουργία του Κέντρου καταγραφής προσφύγων - μεταναστών, Αντισυνταγματάρχης Χαρ. Λώλος. Ηδη έχει ολοκληρωθεί η σύνδεση με την αποχέτευση των 70 οικίσκων, που έχουν παραχωρήσει τα Ελληνικά πετρέλαια, ο χώρος της πρώην ΒΙΑΛ έχει κλειστεί με διαφανές πλαίσιο, έχει ρευματοδοτηθεί, έχει οριοθετηθεί τι μπαίνει και που, ολοκληρώνεται η επίστρωση των εξωτερικών δρόμων με χαλίκι και ολοκληρώνεται η περίφραξη αν και το Κέντρο δεν είναι κλειστό αφού όποιος καταγράφεται ως πρόσφυγας είναι ελεύθερος να αναχωρήσει από το νησί. Απομένει ο τελικός καθαρισμός και το Σάββατο να ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία που θα κρατήσει μια εβδομάδα, θα εντοπιστούν λεπτομέρεις βελτιώσεων και το Κέντρο από εκεί και πέρα θα λειτουργεί κανονικά. 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 24/01/2020 - 15:41

 

Κατηγορηματικός ως προ το ότι συζητήθηκε στην  σύσκεψη στο Μαξίμου οτιδήποτε αφορά την δημιουργία κλειστών δομών, εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Πλαισιωμένος από τους Αντιπεριφερειάρχες Παντελή Μπουγδάνο, Παντελή Βρουλή και Νίκο Νύκτα, ο Κώστας Μουτζούρης  τόνισε ότι συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν το μεταναστευτικό-προσφυγικό αλλά όχι οι κλειστές δομές.

«Αναφέραμε ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη των ΒορειοΑιγαιπελαγιτών στους χειρισμούς της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό», ανέφερε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου συμπληρώνοντας ότι προέχει η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στον κυβερνητικό σχεδιασμό.

«Ήμουν ξεκάθαρος στην συζήτηση που έγινε παρουσία και του υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη. Δεν συζητάμε για καμία δομή αν δεν οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη».

Ένα από τα θέματα που σύμφωνα με τον Κώστα Μουτζούρη οφείλει η κυβέρνηση να προτάξει είναι ο αυστηρός έλεγχος των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα νησιά.

«Ο κ.Μηταράκης δεσμεύτηκε ότι θα γίνει αυστηρός έλεγχος και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τις ΜΚΟ», τόνισε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Παράλληλα  ο περιφερειάρχης επανέλαβε τις θέσεις της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, όπως αυτές αποτυπώνονται στο ψήφισμα του περιφερειακού συμβουλίου ενώ τόνισε ότι τον πρώτο λόγο για την δημιουργία κλειστών δομών τον έχουν οι Δήμοι.